3.0 GHz’e Ulaşan RTX 4090, RTX 3090’dan %90’a Kadar Daha Performanslı

Navi 31'in Navi 21'den kağıt üzerinde minimum 2.5-3 kat daha güçlü olacağını varsayarsak 3090 ile 4090 arasındaki %90 fark az gibi. 7900 XT de 3GHz ve 350W olarak gelecek. Verimlilik konusunda AMD daha iyi bir noktada gözüküyor ancak AD102'nin teknik özellikleri biraz daha belirginleşince yorum yapmak daha sağlıklı olur. Bekleyip göreceğiz.

NVIDIA 4000 serisi ile artık 4K çözünürlüğü mainstream forma sokacak gibi. Sanırım yeni benchmark 8K olacak

Seneye RX 5600XT artık giriş seviyesi ve Low'da oyun açabilen dandik bir kart olacak ne çabuk eskidi bu kart ya ben daha RTX 3060 alamadım adamlar 4000 serisini çıkarıyor artik oyun oynatamaz duruma gelene kadar elimdekiyle iadere edeceğim.

Baktılar AMD arkadan geliyor gaza bastılar. Fakat çok fark var, bu kadar olması iyi değil. Aldığımız kartlar 1 senede çöp olacak anlaşılan.

Alacağımız karlara bir şey olmaz da bu kartlar ömürlük olurlar. Gerçekten 4090 bu kadar iyiyse 15 sene gideri var.

Bu kadar güç kullanımına göre normal geldi. Aşırı bir sıçrama olacağını düşünmüyorum ne kadar olduysa 2000 ile 3000 arası o kadar olacaktır sadece kartların fiyatları, boyutu ve harcadıkları güç artacak.

5090 da muhtemelen ondan %110 güçlü olur.

Hocam bence bu ileride 80-90 serilerinin çıkışını engelleyecek. Çünkü ben 4090 5090 gibi bir kart alsam hayatta 10 sene değiştirmeyi düşünmem. Ancak çok çok zengin insanlar alır ve bu üst serileri ya çok az üretirler ya da yapmazlar. RX500 serisine döneceğiz gibi duruyor. RX500 serisinin en iyi kartı RX590 GTX 1070'i geçemiyordu.

4K gaming 'in hakkını veren GPU çıkacak sonunda.

Bundan sonra 6K veya 8K monitorler yayılmaya başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…