3.00 göz numarasıyla lens kullanabilir miyim ?

Üç numara miyop ile lens kullanabilirsiniz. Şöyle ki benim gözlerim 4.25'e 4.75 (Sol ve sağ) derece miyop. Her iki gözümde de iki numara astigmat bozukluğu var. Bu halde bile lens kullanabiliyorum.

2009 yılında bıraktım kullanmayı. O zamanlar Focus diye bir marka vardı. Daha sonra üretimden kalkmış.

Bausch and Lomb çok popüler ve tercih edilen bir markaydı. Bende alerjiye sebep oluyordu ama genellikle doktorların ilk tavsiyesiydiler zamanında. Eğer daha önce kullanmadıysanız deneme lensi istemenizi tavsiye ederim. Farklı markalar farklı kişilerde çeşitli tepkilere sebep olabiliyor. Basit bir konu gibi gözükse de sonuçta sağlık ilintili.

Renksiz kullandım ben hep.

Optikçiden satın almayın, ya da deneme lensi getirtmesini isteyin, kabul etmezse almayın.

Bu işi ciddiye alan göz klinikleri ya da hastaneler, lensi belirlemek için öncelikle, bir ay süreyle kullanılabilir deneme lensleri getirtiyor. Bazı lensler daha gözünüze temas ettiği anda kaşıntı ve sulanma yapabilir. Sonuçta yapay bir malzeme doğrudan en hassas bölgelerden birine temas ediyor.

Bu sonuçlar kişiden kişiye değişebiliyor ve bazı kişilerin göz yüzeyi, tüm lenslere tepki verebiliyor. Böyle bir durumda lens kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır.

Doktor kontrolünde başlamanız yani temel tavsiyem. Bir kez marka belirledikten sonra gidip satın alabilirsiniz tekrar optikçilerden.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı