3.000 TL DDR4 2x16 RGB RAM Önerisi

Bütçe
3000

GLiPsY

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime A520M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 6 Core 12 Threads
Selam dostlar. Yeni PC dizmek için ekipman topluyorum ve ne kadar bilgi olsa da danışmak istedim. Eski sistemde 2x8 kullanıyordum ancak günümüz işlemlerinde artık o da yetmiyor. O nedenle 2x16 ve RGB almak istiyorum. Ekte bırakacağım RAM'i seçtim ancak sizlerin de önerisine ihtiyacım var. Şimdiden öneriniz için teşekkür ederim.

Sistem DDR4 ve anakart 4600 MHz desteklemekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeri geldiğinde oyun, yayın ve programlar. Neden yatırım yapmamalıyım? Bütçem 3000 TL.
1 sene kadar 16GB bellek ile 1080P yayıncılık yaptım oynadığın oyuna göre değişir fakat haliyle yetiyordu. 3000 TL bandında DDR5 bellekler bulunuyor eğer yeni sistem topluyorsan hiçbir parçayı satın almadıysan bence AM5 sokete yönelmelisin.

16 GB bellek ile 1080p yayıncılık yaptım 1 sene kadar oynadığın oyuna göre değişir fakat haliyle yetiyordu. 3000 TL bandında DDR5 bellekler bulunuyor eğer yeni sistem topluyorsan hiçbir parçayı satın almadıysan bence AM5 sokete yönelmelisin.

Maalesef hocam. Bir süre önce başlamıştım AM4 sokete. Araya zaman girdi ve elimde kalsın istemedim. Aradığım çok üst düzey bir sistem değil ancak çift monitör yapıyorum ve RAM'lar %100 çalışıyor. Takılmalar yaşıyorum. En basitinden Minecraft modlu oynarken minimum 10 GB vermem gerekiyor sadece oyuna. Arka planda Discord vs takılmaları başlıyor bu sefer. Dosya yöneticisi açarken (artık ne kadar iş ileri gittiyse) Discord'da sesim 15 20 saniyeliğine kesiliyor. Bu esnada testler yaptım ve %100 kullanılan tek parça RAM'ler idi.

Tüm sistem için bütçen nedir?

Hocam elimde halihazırda bir sistem var.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: ASUS Prime B520M-K
SSD: Kioxia 500 GB M.2 SSD.
Monitör: AOC 1 ms 180 Hz IPS 24"
Kasa: Gameforce 3 ön 1 arka RGB fanlı mesh kasa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı