3.000 TL'ye Bilgisayar Toplama

ibrahim1998

Decapat
Arkadaşlar, merhaba. 3.000 TL bütçe ile oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Elimde 250 GB SSD olduğu için, HDD dahil değil. Parçalardan ve bunları toplamaktan hiç anlamıyorum. Vatan Bilgisayar'a gidip, 3.000 TL bütçem var ve PC toplamak istiyorum dersem yardımcı olacağını söyledi ancak bazıları da onlara güvenince iade ürünleriyle topluyolar diyor. Kendim toplamaya kalksam, hiç anlamıyorum. Ne yapacağım arkadaşlar, bir yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Hangi oyunları oynayacaksınız ve hangi ayarlarda oynamak istiyorsunuz?

Öncelikle merhaba. Hangi oyunları oynayacaksınız ve hangi ayarlarda oynamak istiyorsunuz?
Hangi oyun ve hangi ayar olduğu değil meselem. Yani ben 3.000 TL bütçe ile harddisk dahil olmamak üzere en iyi sistemi toplamak istiyorum. He bi sistem önerirsin azıcık küsurat olur sorun değil. 3100'e kadar yolu var. Şu an hem sistem önerisi istiyorum hem de sistemi toplayamayacağım için, Vatan bilgisayara güvenip toplattırayım mı diyorum. Ne yapayım çok kararsızım bu konuda önerin nedir?

Kasanın camlı olmasına gerek var mı?

Katılıyorum, Vatan Bilgisayara gidip toplamaya kalkarsan hem daha maliyetli hem de dediğin gibi iade ürünü toplayabilirler.

Sinerji, Hepsiburada, Teknobiyotik, İtopya gibi sitelerden alışveriş yapıp bilgisayarını öyle kursan daha iyi olur.

Tanıdık bir bilgisayarcı bul ya da bildiğini düşündüğün bir bilgisayarcıya gidip “bilgisayar alcam kurulumu sen yapabilir misin” diye ricada bulunsan 20-30 TL'ye hayır demeyeceklerdir diye düşünüyorum

Şu an bilgisayar başında değilim geçince bende atarım bir şeyler ve bence doların düşmesini bekle biraz. Yani şu saatten sonra çok düşeceği düşünülmüyor ama 4,50-4,60 yakalasan o bile kâr.

İşlemci: AMD Ryzen ™ 3 1200 3.1GHz (Turbo 3.4GHz) 8MB AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) - 105,84$ + KDV = 611,97 TL
Anakart: ASRock A320M-DGS AMD A320 AM4 Soket DDR4 3200MHz+(OC) Ultra M.2,USB 3.1 Gen 1 Micro-ATX Anakart - ASRA320M-DGS - 52,00$ + KDV = 300,66 TL (Sihirbaza Özel Fiyat !!!)
Bellek: Corsair DDR4 8GB Vengeance 2400MHz Ram Bellek (CMK8GX4M1A2400C14R) - 93,00$ + KDV = 537,73 TL
Ekran Kartı: Galax GeForce GTX1050Ti EX OC 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı (50IQH8DVN6EC) - 195,66$ + KDV = 1.131,31 TL
Kasa: Dark F40 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 2x12cm Ultra Bright 33x Kırmızı Ledli Fanlı Pencereli Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası (DKCHF40) - 29,00$ + KDV = 167,68 TL
Güç Kaynağı: SilverStone 500W 80+ Aktif PFC Sessiz Güç Kaynağı (SST-ST50F-ES230) - 49,00$ + KDV = 283,32 TL

USD TOPLAM: 524.50$ + KDV
TL TOPLAM: 3032.66 TL

Teknobiyotik'ten parçaları tek tek sipariş edip kendin de kurabilirsin. İnternette bilgisayar kurulum videolarını adım adım izleyerek sakince yaparsan çok rahat yapabileceğini düşünüyorum.

Yok yapamam dersen az bir miktar daha ödersin montaj ve test yapıp gönderiyorlar. Sanırım bir tek ekran kartını takmak kalıyor. O da kargo sırasında zarar görmesin diye çıkarılıyor.

i3 8100 ile de toplanabilir.

Sinerji nerede? Şubeye mi gitmemiz gerekiyor yoksa kargo ile yolluyolar mı? Bir de harddiski Vatandan aldım kurulumda problem olmaz mı?

Hayır kasa için belli bi kriter yok. Tek derdim şu: 3.000 TL bütçe ile en iyi oyun kasası toplamak istiyorum harddisk hariç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…