Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz cuma günü Media Markt'dan bir bilgisayar topladım parçaları hemen şöyle yazayım.
MSI Rx 470 Gaming 4gb
i5 6400 İşlemci
MSI B150m Bazooka Anakart
1 TB Segate HDD
FIRISBY FC-8879G 500W Kasa
DVD-RW
Bilgisayarı cuma günü çalışır bir şekilde teslim aldım kargoda monitör siparişim bulunmaktaydı. Cumartesi günü monitörümde geldi bilgisayarımı kurdum Windows'u yükledim ardından sürücüleri yükledim vs. vs. tüm her şeyi tastamam yükledim sıra geldi oyuna elimde Mafia 3 bulunmaktaydı steamdan indirdim kurdum oynadım HİGH ayarlarda 55-70 FPS gördüm sonra sıkıldım oyundan çıktım oyundan çıktıgımda. Bilgisayarın ekranı dama şekilde kare kare oldu kareler beyazdı sonra renklendi sonra bilgisayar kendisine reset attı Windows açıldı yine aynısı oldu. Ben kasayı güç kaynağından kapattım tekrar açtığımda normaldi bir süre sonra yine aynısını yaptı. Aldığım yere götürdüm ilgilenen arkadaş içeri gitti geldi aynı sorun burda da oldu dedi ekran kartını değiştiriyoruz dedi.
Ardından tekrar geldi yine yapıyor bu sefer de anakartı değiştiriyoruz dedi çok yoğun olduğundan akşam üstü gelmemi istedi. Ardından akşam oldu gittim bana sorunun donanımsal olmadığını yazılımsal olduğunu söylediler ilk başta yüklediğim oyun'dan olduğunu söylediler sonra düzgün yüklenmemiş windows'dan kaynaklı dediler biz yeniden formatladık her şeyini yükledik hatta GTA V yükledik yarım saat kadar oynadık test ettik dediler tamam dedim aldım kasayı eve geldim. Kasayı kurdum her şeyi tastamam açıldı daha oyuna girmeden bu sefer kısa süreli olarak yaptı aynı hatayı ekranda yine kare kare kutucuklar oluştu köşede de bir yazı çıktı o kadar çabuk geçti'ki okuyamadım bile ardından bir daha denemedim bile tekrar mağazanın yolunu tuttum bana işlemciden kaynaklı olabilir işlemciyi değiştirelim dediler. Bende işlemciyi değiştirmek istemediğimi bilgisayarı iade etmek istediğimi söyledim saolsun'lar hiç ikiletme'den koşulsuz iade formu diye bir şey çıkardılar doldurdular vs. vs. dört taksit almıştım kasayı karta geri iadeyi yaptılar. Bana'da bankaya gidip taksiti biraz ısrar ettiğim takdirde iptal ettirebilceğimi söylediler velhasıl kelam yarın bankada iptal ettirdikten sonra tekrar bir sistem toplamayı düşünüyorum yazı bayaa bir uzun oldu ama kusura bakmayın lütfen hakkınızı helal edin.
Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum kasanın benim için uzun ömürlü olması iyi olur monitör mouse klavye bunları almış bulunmaktayım. Sadece kasa toplamak kaldı. 1-2 yıl içinde sadece ekran kartı değiştirerek altından kalkabileceğim oyunları Ultra ve High ayarlarda oynayabileceğim bir sistem olsun diyorum. Sizde şimdi üçbin liraya amma çok şey istedin sende deseniz yeridir okuyan tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yazım hatam olduysa çok çok özür dilerim.