Twitch platformunda yayıncılık yapmaktayım. Şu an kullanmakta olduğum ana ekranım ASUS MH248Q modeli. 2.ekranım 60 Hz eski bir monitör ve şu an kullanmış olduğum ekranı 2.ekran yapıp ana ekran olarak yeni monitör almak istiyorum. 1080p yerine 2K tercih etsem FPS'de ne gibi düşüş yaşarım veya yaşar mıyım bilmek istiyorum. GTX 1080 ekran kartım var bu doğrultuda 3.000TL kadar en az 1ms 144 Hz monitör önerirseniz çok sevinirim.
Msi Mag24c kullanıyordum 1070 ti ekran kartı ile hiç bir sıkıntıyla karşılaşmamıştım. Ancak vahim bir olay sonucu monitör kırıldı. Markadan çok memnun olduğum için bu sefer 2k modelini aldım. Msi 24cq galiba monitör gayet güzel va panel olduğu için tn panelden de daha iyi ancak oyunlarda ekran kartım çok ısınmaya başlıyor. En son wow'da 80 dereceleri geçti kartın sıcaklığı. Bu yüzden ya ayar düşüreceksin yada 1080p'de oynayacaksın. Yani GTX 1080'ninde1070 ti'den çok büyük bir artısı yok. Çok anlamıyorum kafanızda kıyaslamanız için yazdım seçim sizin.
Aoc 23,8" AG241QX 1ms 144hz HDMI(MHL),D-Sub,DVI,DPPort 2K Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Aoc 24" G2460PG 1ms 144Hz VGA,DPPort G-Sync Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Asus 24" XG248Q 1ms 240hz HDMI,DPPort FreeSync (G-Sync Uyumlu) Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
YouTube'a oyun ismi ve gtx 1080 şeklinde aratırsan, full hd ve 2k çözünürlükte kaç fps alacağını görürsün. Ona göre monitör çözünürlük tercihin şekillenir.
Alacağın monitörde dikkat edilecek hususlar:
144 HZ
1 Ms tepki süresi,
freesync ( artık nvidia gsync, freesync monitörlerde çalışıyor),
düşük input lag,
yansıma engelleyici teknoloji (gözün yorulmasın ve yüzüne ekran ışığı vurmasın diye düşük parlaklık seçtiğinde bu sefer etraftaki yansımalar belirginleşmesin diye),
titreşim engelleyen teknoloji,
Varsa Lfc teknolojisi ( oyunda fps freesync ve gsync'in çalışma aralığının altına düşerse Lfc devreye giriyor ve gelen kareyi 2 defa veriyor. 35 fps oluyor 70 fps. Bu Gsync sertifikasının şartıdır ve bazı freesync monitörlerde de bulunuyor),
En az 8 bit olmalı (6bit+frc yerine gerçek 8 bit olsa iyi olur)
Bu özelliklerden hepsinin olduğu da olur birçoğunun olduğu da. Eğer full hd alacaksan dediğin fiyata ya da altına hemen hemen hepsini kapsayanını bulabilirsin.
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Düşündüğüm ekranların listesini atıyorum. Günün min. 8 saati sadece oyun amaçlı kullanıyorum ve kullanacağım bilginize.
Marka tercihi tamamen sizin zevkinize kalmış. Ancak kullanılan panele dikkat edin va panel tavsiye ederim. Almışken 2k monitör alıp gerekirse 1080p oynarsınız ekran kartının besleyebileceği oyunlarda 2k oynarsınız. Benim tercihim msi oldu. Tasarım, pivot ayarları ve curved olmasından dolayı.