+3.3v Yerine +5.3v oluyor, internet bağlantısı gidiyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. Bir saat önce başıma gelen bir hadise. Nedenini de bilmiyorum. Sorun fotoğrafta mevcut. BIOS ayarlarını varsayılana getirdim, sonuç aynı. Böyle olduğundan beri internete bile girmiyor
Ayrıca bilgisayarın güç düğmeleri çalışmıyor şu an. Windows üzerinden kapatmaya çalışınca oturum kapatmış gibi olup, giriş sayfası çıkıyor.
Şimdide "Critical Procces Died" mavi ekran hatası alıyorum.

IMG_20200408_043102.jpg

IMG_20200408_043136.jpg

Son düzenleme:
Ya güç kaynağı ya da anakart kaynaklı bir sorun. Bir yerden idarelik bir güç kaynağı bulup deneyin. Veya yapabiliyor iseniz multimetre ile ölçmeyi deneyin, anakart yanlış bilgi veriyor da olabilir çünkü.

Mavi ekranı verince format atmak zorunda kaldım. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Sistemi test için AIDA64 kullanacağım

Mavi ekranı verince format atmak zorunda kaldım. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Sistemi test için AIDA64 kullanacağım
Bence açmak için çok zorlama çünkü ben eski sistemimde fark etmedim mor kabloda bende sorun vardı. Sonra multimetre ile anladım ama iş işten geçmişti bende mir kablo 5volt yerine 12volt veriyordu. Sonuç anakart üzerindeki güney köprüsü öldü. Birde başka anakartla denedim anakart mı bozuk diye ondan da duman çıkardı. Bence pek zorlama ve yakından yani bir arkadaşından bir psu ödünç al ve onla dene bir de.

BİOS pilini söküp birkaç dakika bekleyip tekrar takın bazen yazılımsal sıfırlamada sıkıntı çıkabiliyor. Eğer durum düzelmez ise PSU ya da anakartı kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı