3-4 aydır sürekli mavi ekran hatası almak

hilmidaday

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı bu yaz aldım ve 3 4 aydır sürekli mavi ekran hatası alıyorum sistemdeki parcalar bozuk degil ama her uygulamada ve oyunda sürekli mavi ekran, belki rekor bende olabilir. Windows 10.

bide minidump dosyası ne demek

genellikle kernel securıty check failure hatsaı alıyorum

Son düzenleme:
Ekran kartında bir sorun mu var acaba? Şu an bunu düşünmeye başladım.
Normalde bunun olmaması gerekli.

Yok tüm parcalri almadan önce kontrol ettim olmaması gerek ekran kartında sıkontı olduğu zaman hiç açılmaması gerekmiyor mu?

Yok tüm parcalri almadan önce kontrol ettim olmaması gerek ekran kartında sıkontı olduğu zaman hiç açılmaması gerekmiyor mu?
Sizce formatla duzelirmi

Son düzenleme:

Sizce formatla duzelirmi
Formatla düzelebilir ancak önemli verileriniz yoksa format atın. Aksi taktirde veri kaybından sorumlu olmnayacağımı bildirmek isterim.

Normalde bu olayın olmaması gerekirdi.

Formatla düzelebilir ancak önemli verileriniz yoksa format atın. Aksi taktirde veri kaybından sorumlu olmnayacağımı bildirmek isterim.

Normalde bu olayın olmaması gerekirdi.
Formatı nasıl aticam hemen atım öyle önemli bilgiler yok sadece oyunlar falan var işte

Bir flaş belleğe Windows ISO dosyası yazmanız gerek.

Ama bunu yapmadan önce Sorun Giderme menüsüne gelip Sistem Geri Yükleme deneyelim.
Bu da hiçbir şekilde işe yaramazsa format atarsınız.

Windows otomatik olarak Sistem Geri Yükleme noktası oluşturur. Bundan faydalanıp eski hale geri dönebiliriz belki.

Bunu yapabilmek için önce cihazı kapatın. Sonrasında açılırken aniden kapatın ve tekrar açın.
Bunu 4 kere tekrarlayınca Sorun Gider menüsüne girebiliyor olmanız lazım.

DDU'yu ben güvenli mod ile önermiyorum nadirende olsa eğer işletim sisteminde sorunlar var ise bu tarz probelmleri tetikleyebiliyor. Hiç bir şekilde siyah ekrandan kurtulamıyorsa temiz kurulum yapması gerek ki zaten kullandığı sistem yüksek ihtimal bir sürü gereksiz yazılım, sistemsel sorunlar vs. mevcut.

Reis ekran gelmiyor

Peki ne yapmam lazım

İşlemcin ne senin?
R5 5500 kullanıyor konu sahibi.

@hilmidaday bir flaş belleğe Windows ISO dosyanızı yazdırmanız lazım.
Eğer Linux Windows'a ek olarak sistemde kuruluysa Ventoy gibi bir yazılımla kurulum flaşı hazırlayabilirsiniz.

Linux kuruluysa sıfırlamayın. ISO düzgün yazılmadığı taktirde yeniden yazmak için elinizde bir platform bulunmuş olur.

Eğer yoksa da bir tanıdığınızın bilgisayarından Windows ISO'su indirip Ventoy ile yazdırın.

DDU Black screen işini ben sadece shutdown seçeneğinde görüyorum. O tip bir yanlış var muhtemelen ve ekran kartının çıkarıp tekrar takmasını öneriyorum ama konu sahibi yapabilir mi bilmiyorum.

DDU Black screen işini ben sadece shutdown seçeneğinde görüyorum. O tip bir yanlış var muhtemelen ve ekran kartının çıkarıp tekrar takmasını öneriyorum ama konu sahibi yapabilir mi bilmiyorum.
Teşekkürler işlerim vardı geç bakabildim işi bilen bı tane tanıdığım var ona soracagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…