3.5 ayda ne kadar net artar?

selimozcelik27

Femtopat
Selam arkadaşlar, şu anki netlerim:

Türkçe: 25
Sosyal: 17
Matematik 18
Fen: 8

AYT'de ise sıfır sayılırım toplamda 15 net civarında yapıyorum.

Hedefim ise 110-120 bin civarı bir sıralama. (80 TYT - 40 AYT)

Son 2 haftadır sıkı bir şekilde çalışmalarımı yapmaktayım, günlük yaklaşık 10-12 saatlik bir programda ilerliyorum.

Selam arkadaşlar, şu anki netlerim:

Türkçe: 25
Sosyal: 17
Matematik 18
Fen: 8

AYT'de ise sıfır sayılırım toplamda 15 net civarında yapıyorum.

Hedefim ise 110-120 bin civarı bir sıralama. (80 TYT - 40 AYT)

Son 2 haftadır sıkı bir şekilde çalışmalarımı yapmaktayım, günlük yaklaşık 10-12 saatlik bir programda ilerliyorum.
Bu çalışmayla devam edersen hedefinin üstüne bile çıkabilirsin

Çalışmak bir marifet değil asıl marifet o kadar çabanın sonunda okuyup yaptığın şeylerin aklına ne kadar yer ettiği. 1 2 hafta sonra unutuyorsan öğrendiğin işlemleri pek bir faydası olmaz ama aklında kalıyorsa eğer bu çok iyi bir şey çok rahat hedeflerine ulaşmanı sağlar.

Bir işe 1 yıl verirsen 1 yılda, 1 ay verirsen 1 ayda bitirirsin. İnsan beyni böyle çalışır. Kalan süreye odaklanma. İşine odaklan yapılamayacak bir durum yok. Her türlü yapılır.
Hocam sizin dediğiniz şey bu durumda biraz yanlış oluyor. Sıfırdan başlayan birisi her konuyu kalan süre zarfında öğrenemez. İnsan beyni yaşı ilerledikçe daha yavaş öğrenen bir yapıda yaş ilerledikçe öğrenme yetimiz yavaşlıyor. Ağaç yaş iken eğilir sözü de bunu destekleyen nitelikte.

Bir işe 1 yıl verirsen 1 yılda, 1 ay verirsen 1 ayda bitirirsin. İnsan beyni böyle çalışır. Kalan süreye odaklanma. İşine odaklan yapılamayacak bir durum yok. Her türlü yapılır.
Fearless Hocam çok doğru söylemiş, ben 3,5 ayda ortalama netlerden 10k sıralama yapanda gördüm ama tabiki 100 kişiden 1 tanesi bunu yapabilir. sen sadece elinden geleni yap gerekirse 8-10 saat çalış.

Günde 12 Saat çalışabilecekseniz ODTÜ bile gelir. (Sadece örnekti.) Önemli olan ne kadar verim aldığınız hocam isterseniz gece gündüz uyumadan çalışın yine de akılda kalıcılığı önemli çalıştıklarınızın 3.5 Ay az bir süre değil temeliniz varken.

Hocam sizin dediğiniz şey bu durumda biraz yanlış oluyor. Sıfırdan başlayan birisi her konuyu kalan süre zarfında öğrenemez. İnsan beyni yaşı ilerledikçe daha yavaş öğrenen bir yapıda yaş ilerledikçe öğrenme yetimiz yavaşlıyor. Ağaç yaş iken eğilir sözü de bunu destekleyen nitelikte.

Ama sıfır değil hocam ve 10k gibi bir sıralamada istemiyor. Şimdi dese bu netlerle tıp kazanır mıyım? Kazanırsın diyemem. Ama TYT matematikte 18-20 net civarı yapıyorsa zaten temeli vardır. AYT matematik ve fen kasacak 3.5 ayda AYT'de 40 yapmak zor bir iş değil.

Ama sıfır değil hocam ve 10k gibi bir sıralamada istemiyor. Şimdi dese bu netlerle tıp kazanır mıyım? Kazanırsın diyemem. Ama TYT matematikte 18-20 net civarı yapıyorsa zaten temeli vardır. AYT matematik ve fen kasacak 3.5 ayda AYT'de 40 yapmak zor bir iş değil.
Ben örnek verdim arkadaş üzerinden konuşmadım.

Aynen dediğiniz gibi matematikte temelim var tek sıkıntım biraz soru çözmem gerek ve geometri kasmam gerekiyor. Fen kısmında çok eksiğim var ama yaptığım program ile kısa sürede hem ayt hem tyt feni de bitirip seri bir şekilde AYT matematiğe geçiyorum ve seri denemeler ile sınava giriyorum. Sıralama olarak dediğim gibi 100-110 bin civarı bir sıralama yapmayı hedefliyorum.

Bu çalışmayla devam edersen hedefinin üstüne bile çıkabilirsin
Çalışmak bir marifet değil asıl marifet o kadar çabanın sonunda okuyup yaptığın şeylerin aklına ne kadar yer ettiği. 1 2 hafta sonra unutuyorsan öğrendiğin işlemleri pek bir faydası olmaz ama aklında kalıyorsa eğer bu çok iyi bir şey çok rahat hedeflerine ulaşmanı sağlar.
Günde 12 Saat çalışabilecekseniz ODTÜ bile gelir. (Sadece örnekti.) Önemli olan ne kadar verim aldığınız hocam isterseniz gece gündüz uyumadan çalışın yine de akılda kalıcılığı önemli çalıştıklarınızın 3.5 Ay az bir süre değil temeliniz varken.

Buradaki arkadaşların hepsi gayet olumlu düşüncelerini paylaşarak motivasyonumu ve inancımı arttırdı. Ama bu tarz konular her sınav döneminde fazlasıyla açılıyor ve çoğu olumsuz yanıtlarla dolu, hatta birisi max 500 bin falan yaparsın demiş ulan ben geçen sene 350 bin yaptım 4 ay çalışarak nasıl bunu düşürebilirim :D.

Bu benim kendimi ifade etme şeklimden mi kaynaklanıyor acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı