3.5" HDD kutusu yapılır mı?

Serhat Şakır

Femtopat
Daha fazla  
Kullanacağım 3.5" HDD için kutu almak yerine şu ürünü aldım.
Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol
Öncelikle sorum bu kabloyu adaptöre bağlayıp harddiski laptopta USB 3.0 üzerinden sorunsuz kullanabilir miyim?

2. sorum ise HDD için kutu yapmak istiyorum bu mümkün mü?
Yapılabilir ise ne tür bir malzeme kullanmalıyım? Sunta, dekota levha vs.

Hocam yapacağınız malzemeler ile statik elektriklenme ve ısınma olur. Bence bu kabloyu iade edin. Bu kablo daha çok deneme amaçlı kullanılır. SSD olsa sorun olmaz. Mekanik disk için uygun değil. Dikkat ederseniz 3.5" kutularını alüminyum alaşımlı yapıyorlar. Karar sizin.

Hocam yapacağınız malzemeler ile statik elektriklenme ve ısınma olur. Bence bu kabloyu iade edin. Bu kablo daha çok deneme amaçlı kullanılır. SSD olsa sorun olmaz. Mekanik disk için uygun değil. Dikkat ederseniz 3.5" kutularını alüminyum alaşımlı yapıyorlar. Karar sizin.

Şu videoyu buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizlere sormadan yapmak istemedim, videoda kullandığı malzeme strafor benzeri daha dayanıklı bir malzeme gibi.

Yapmak mantıklı değilse uygun fiyatlı USB 3.0 destekli 3.5" HDD kutusu öneriniz var mı?

Hocam kutu alın. Boş verin bunları.

Harddiski taşımak bence pek mantıklı değil. Hem ağır hemde fiziksel olarak okuyup yazdığı için sarsıntıda vesaire bozulma imkanı var.
Hocam artık harddiski satın aldım sarılmalara karşı dikkatli olacağım, kutusuz kullanmanın bir zararı olur mu? laptopu oradan oraya taşıyan biri değilim.

Uygun fiyatlı 3.5" usb 3.0 destekli bir kutu öneriniz var mı?
Hocam kutu alın. Boş verin bunları.

3.5" USB 3.0 destekli kutu öneriniz var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı