3.5 MM Jak Çoğaltıcı Mikrofon Çalışmama Sorunu

Berke Uzunoğlu

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler Technopat Ailesi. Geçtiğimiz ay yeni bir laptop (Asus K555UB-Xo092T) aldım fakat bu yeni nesil laptoplardaki tek jak girişi sorunu benim de canımı yakmaya başladı. Aslında ilk başlarda telefon kulaklığım ile idare ediyordum fakat oyunlarda sıkıntı çıkarmaya başlamıştı. Ben de Karaköy'de bir teknoloji mağazasından jak dönüştürücü denilen parçayı, eski masaüstü bilgisayarımda kullandığım kulaklığım (Trust Quasar)'ı kullanmak için aldım. Her şeyi düzgünce bağlıyorum, dönüştürücünün üstündeki gibi kulaklık , mikrofon girişleri doğru takılı ama kulaklığım güzelce çalışırken mikrofonum çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Mikrofon eski masaüstümde güzelce çalışıyor. Yani kulaklıkta bir sıkıntı yok.
1.jpg

2.jpg

Aldığın parçayı telefonda denedin mi, eski kulaklıkla?
Onda da sorun yoksa Windows ses ayarlarına bak büyük ihtimal ondandır, mikrofon sesinin kapalı ya da entegre mik.'un seçili olması gibi.

Telefonumda guzelce calisiyor . Windows ses ayarlarina da baktim bi sikinti gozukmuyor fakat sunu fark ettim . Aldigim parcanin jakinda 3 cizgi var ama benim kulakligimda ve mikrofonumda 2 cizgi acaba bu mu sorun yaratiyor? (telefondan yazdigim icin yazim hatalarim olabilir kusura bakmayin)

Dosya Ekleri

• 5.jpg
    5.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 557
Öncelikle Realtek HD Audio Yöneticisini açın. Sonrasında jak girişlerini temsil eden yerin üzerinde ufak bir dosya olacak. Oradaki " Ön Panel Jak Saptaması" seçiliyse devre dışı bırakıp tekrar seçin değilse seçin kaydedip çıkın.

upload_2016-7-14_19-13-6.png

Telefonumda guzelce calisiyor . Windows ses ayarlarina da baktim bi sikinti gozukmuyor fakat sunu fark ettim . Aldigim parcanin jakinda 3 cizgi var ama benim kulakligimda ve mikrofonumda 2 cizgi acaba bu mu sorun yaratiyor? (telefondan yazdigim icin yazim hatalarim olabilir kusura bakmayin)
Yanıtlamayı unuttum kusura bakmayın. Burada gösterdiğiniz çizgi olayı şöyle : Sizin jak çoğaltıcınız Tristerio ses veriyor yani Mikrofon ve Hoparlör özelliği bir arada. Fakat kulaklığınız hem mikrofon hemde hoparlörü 2 ye ayırdığı için Stereo ses veriyor.

Öncelikle Realtek HD Audio Yöneticisini açın. Sonrasında jak girişlerini temsil eden yerin üzerinde ufak bir dosya olacak. Oradaki " Ön Panel Jak Saptaması" seçiliyse devre dışı bırakıp tekrar seçin değilse seçin kaydedip çıkın.

Eki Görüntüle 173952

Yanıtlamayı unuttum kusura bakmayın. Burada gösterdiğiniz çizgi olayı şöyle : Sizin jak çoğaltıcınız Tristerio ses veriyor yani Mikrofon ve Hoparlör özelliği bir arada. Fakat kulaklığınız hem mikrofon hemde hoparlörü 2 ye ayırdığı için Stereo ses veriyor.

Dediğiniz yere baktım ama " Ön Panel Jak Saptaması" yok.

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    3.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 568
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı