3.500 - 4.000 TL Sistem Önerisi

Kaanbulut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhabalar. Forumu dışarıdan sürekli takip ediyorum ve verilen sistem önerileri çok iyi. Ben de kendi mesleğim gereği kullanımımdan bahsedeyim belki bana da birkaç öneri, tavsiye veren olur.

Kullanım amacı: Meslek gereği photoshop, dreamweaver, camtasia, excel gibi programları kullanmaktayım. Tabi aynı zamanda iyi bir internet kullanıcısıyım. Fakat çok iyi bir masaüstü yapmaya karar verdim bu fiyat aralığında da sanırım benim işimi görebilecek bir makine ayarla'na bilinir. Yani 20 sekme açtığımda pc kasmasın istiyorum. Mesela Camtasia da " video render " olurken ben aynı zamanda 20 sekme de gezebileyim. Photoshop üzerinden çalışmalarıma devam edebileyim istiyorum. Excel açtığımda çalışma sayfası yoğun diye açarken bekletmesin pc açılırken beni bekletmesin.
Ek olarak arkadaşlar render vs. diyorum ama pc sürekli render halinde olmayacak tabi. Sürekliliği yok sadece örnek olarak belirttim..

Sizin bu fiyat aralığında bu kullanıma en uygun bir sistem öneriniz ne olabilir arkadaşlar.
Tabi illa ki masaüstü olacak demiyorum. Onun yerine laptop olarak da öneri yapabilirsiniz.
Şimdiden yardımcı olan olmaya çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.

NOT: Monitör dahil değil. + Olarak bu sisteme uygun bir monitör ekstra olarak söyleyebilirsiniz fiyat dışında yani.

Arkadaşım şöyle bir pc toparlamış.

qqZAmd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, bu sistemi alabilirsiniz. ;)

Not: Monitor dahil mi, bilmiyorum. Eger dahil ise, uzerinde degisiklikler uygularim. :)

• İslemci: i5-4670K
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 5
  • Ekran Karti: ASUS GTX780 DirectCU II
  • RAM: Corsair Vengeance Pro 8GB (2X4GB) 2133MHz
  • HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
  • SSD: Samsung 840 Evo 120GB
  • Kasa: Corsair 300WR Gaming
  • Guc Kaynagi: Corsair VS650
  • Sogutucu: Corsair H100i

• Ek olarak monitor: AOC 23" i2369v LED IPS

Edit: Afedersiniz de, arkadasiniz batirmis. :)

Selamlar, bu sistemi alabilirsiniz. ;)

Not: Monitor dahil mi, bilmiyorum. Eger dahil ise, uzerinde degisiklikler uygularim. :)

İslemci: i5-4670K
Anakart: MSI Z97 Gaming 5
Ekran Karti: ASUS GTX780 DirectCU II
RAM: Corsair Vengeance Pro 8GB (2X4GB) 2133MHz
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
SSD: Samsung 840 Evo 120GB
Kasa: Corsair 300WR Gaming
Guc Kaynagi: Corsair VS650
Sogutucu: Corsair H100i

Edit: Afedersiniz de, arkadasiniz batirmis. :)

Yani ben kendisinden sadece rica ettim böyle bir şey uyguladı. Bu arada monitör olayını ekledim konuya.

Ben de mesaja ekledim, inceleyebilrsiniz. :) Eger begenmezseniz, baska modellere bakiniz. Render islemlerinde IPS monitorler bir adim ondedir. :)
Ekleme yapayim, sistemin uzerinde degisiklikler yapabilirim. Tabletten girdigim icin, fiyat arastirmasi yapmadim.

Ben de mesaja ekledim, inceleyebilrsiniz. :) Eger begenmezseniz, baska modellere bakiniz. Render islemlerinde IPS monitorler bir adim ondedir. :)
Ekleme yapayim, sistemin uzerinde degisiklikler yapabilirim. Tabletten girdigim icin, fiyat arastirmasi yapmadim.

Başka nasıl bir sistem önerebilirsiniz? Ekleme çıkartma yapabilirsiniz.

Hemen oneriyorum. Tam bir render sistemi oldu fakat fiyati 4000TL'yi asiyor, bir 50TL civari.

• İslemci: i7-4820K (2011 soket islemciler render icin en iyisidir, bu da 2011 soket.)
  • Anakart: MSI X79-GD45 PLUS (Sitede tukendi gozukuyor fakat her subede mevcut.)
  • Ekran Karti: ASUS GTX780 DirectCU II
  • RAM: Corsair Vengeance Pro 8GB (2x4GB) 2133MHz
  • HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
  • SSD: Samsung 840 Evo 120GB
  • Kasa: Corsair 300WR Gaming
  • Guc Kaynagi: Corsair VS650
  • Sogutucu: H100i

Toplam Fiyat: 4000-4100TL arasi.

Ek olarak monitor: AOC 23" i2369v LED IPS (403 TL)

VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u sitesinden veya subelerinden alabilirsiniz. ;)

Hemen oneriyorum. Tam bir render sistemi oldu fakat fiyati 4000TL'yi asiyor, bir 50TL civari.

İslemci: i7-4820K (2011 soket islemciler render icin en iyisidir, bu da 2011 soket.)
Anakart: MSI X79-GD45 PLUS (Sitede tukendi gozukuyor fakat her subede mevcut.)
Ekran Karti: ASUS GTX780 DirectCU II
RAM: Corsair Vengeance Pro 8GB (2x4GB) 2133MHz
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
SSD: Samsung 840 Evo 120GB
Kasa: Corsair 300WR Gaming
Guc Kaynagi: Corsair VS650
Sogutucu: H100i

Toplam Fiyat: 4000-4100TL arasi.

Ek olarak monitor: AOC 23" i2369v LED IPS (403 TL)

VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u sitesinden veya subelerinden alabilirsiniz. ;)

Bu render olayı fazla önemli değil ben sadece onu örnek olarak gösterdim. Adobe after falan sık çalıştığım program değil.
Yani pc'yi tamamen o yöne değil de genel anlamda mevcut kalite de tutmak istiyorum.

Bana şöyle de diyebilirsiniz hocam. Mesela kaan bunları alma bence şu tarz bir laptop al işini görür. Ben fiyat aralığı olarak böyle koydum tabi daha azını da önerebilirsiniz.

Bilgisayar ile oyun oynanmayacak sadece iş için alıyorum. Bir sosyal medya uzmanı olarak en çok yaptığım şey. Bol sekme kullanmak. Ara ara photoshop en çok excel kullanımıdır. Render veya adobe after olayları haftada 1 veya 2 haftada bir yaptığım işlerdir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı