3.500 TL'ye R5 5600 alınır mı?

krkssemre

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 3070Tİ
CPU: RYZEN 5 5600X
RAM: Corsair Vengeance 16 GB
A520MK V2
Arkadaşlar işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an 5 3600 kullanıyorum. Geçmeye değer mi? Alacağım işlemcinin kutu fan ile beraber 3300TL pg bedeli ile bana 3555 TL'ye geliyor. Ekran kartım 6600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an 5 3600 kullanıyorum. Geçmeye değer mi? Alacağım işlemcinin kutu fan ile beraber 3300TL pg bedeli ile bana 3555 TL'ye geliyor. Ekran kartım 6600.

İkinci el mi hiç gerek yok işlemcinin tray sıfırı 3700 TL zaten stok fana da gerek yok yetmeycek çünkü sıfır tray 5600 alıp yanına da bir hava soğutma al ve kesinlikle değer 5600'e geçmeye.

R5 5600 alınca kesinlikle bir soğutucu almalısın.
Sıcak çalışan bir işlemci bende aldığımda stok fanla sadece boşta bile 50 derece falandı.

Mutlaka en az kule tipi bir soğutucu almalısın işlemcin çok rahatlayacaktır.

Ayrıca sistemini nasıl yükselteceğine de bağlı.

Şu an kullandığın ekran kartın nedir?
Darboğaz falan yapıyor mu?

İkinci el mi hiç gerek yok işlemcinin tray sıfırı 3700 TL zaten stok fana da gerek yok yetmeycek çünkü sıfır tray 5600 alıp yanına da bir hava soğutma al ve kesinlikle değer 5600'e geçmeye.

5 3600 de stok fanla 63'ü geçmiyor eğer dediğiniz gibiyse tray 2 el daha ucuza bulabilirim.

Sıcak çalışan bir işlemci bende aldığımda stok fanla sadece boşta bile 50 derece falandı.

rx 6600

sıcak çalışan bir işlemci bende aldığımda stok fanla sadece boşta bile 50 derece falandı.

Kasanın hava akışı iyi ise, işlemciyi stok fan da kurtarabiliyor. 75-80 derece ortalama sıcaklık.

5 3600 de stok fanla 63'ü geçmiyor eğer dediğiniz gibiyse tray 2 el daha ucuza bulabilirim.

rx 6600
R5 5600 alabilirsiniz öyleyse ilerde yükseltmeyi düşünürsenizde biraz daha ömürlü olur 5600.

Kasanın hava akışı iyi ise, işlemciyi stok fan da kurtarabiliyor. 75-80 derece ortalama sıcaklık.
Benim kasanın hava akışı da iyiydi ama yinede sıcaktı işlemci. Yükte 78 dereceleri görüyordu.
Şimdi kule tipi soğutucu aldım 62 dereceyi geçmiyor.
Ekstra bir soğutucu almak oldukça mantıklı olur.

R5 5600 alabilirsiniz öyleyse ileride yükseltmeyi düşünürsenizde biraz daha ömürlü olur 5600.

Benim kasanın hava akışı da iyiydi ama yine de sıcaktı işlemci. Yükte 78 dereceleri görüyordu.
Şimdi kule tipi soğutucu aldım 62 dereceyi geçmiyor.
Ekstra bir soğutucu almak oldukça mantıklı olur.

Yani kışa doğru falan 4060 Ti almayı düşünüyorum şu anlık 6600 idare ediyor ama 5600 kullandığım işlemciye çoğu oyunda farkı çakıyor o yüzden böyle bir konu açmak istedim kasamın hava akışı iadere eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı