3 ay içinde başka bir sağlayıcıya geçiş yapılamıyor mu?

Quertiq

Hectopat
Daha fazla  
Bundan 2 ay önce a evinden b evine taşınmıştım şimdi de b evinden C evine taşındım, A'da 2 yılı aşkın süredir GIBIRNet kullanıyordum b evine geçince çok fazla nakil ücreti istedikleri için ve GIBIRNet çok zam yaptığı için GIBIRNet'i iptal ettirip Millenicom'a yeni abonelik oluşturdum, yeni abonelik açtırdığımdan dolayı benden nakil ücreti istemediler sadece kurulum ücreti alındı. B evinden C evine geçtim Millenicom'u 2 aydır kullanıyordum henüz 3 ay dolmadı, şu an istedikleri nakil ücreti, nakil işleminin uzun sürmesi+kurulum ücreti ve ilk 3 ay kampanyasının bitmesinden dolayı Netspeed'e geçiş yapmak istedim. Netspeed müşteri hizmetleri 3 ay dolmadan herhangi bir firmaya geçiş yapamayacağımı söyledi. Geçiş yapmak yerine diğer evde yaptığım gibi Millenicom'u iptal ettirip Netspeed'e yeni abonelik oluştursam bunun önünde bir engel var mıdır? Altyapı Türk Telekom'a ait olduğu için ret verebileceği söylendi.

Netspeed doğru söylemiş. 3 ay dolmadan Milenicom'dan cezasız ayrılamazsınız (cezalı da ayrılma oluyor mu, ondan da tam emin değilim; cdeza varsa da bdedelini bilmiyorum...). 3 ay dolunca da Milenicom'dan churning (transfer) ayparak Netspeded'e geçedr, sonra da Netspeed aboeliği altında B'den C'ye nakil istersiniz. Nakil süresinin ne kadar alacağını bilemem. Eğer FTTH kullanıyorsanız sorun çıkmaz vde kısa zamanda nakil olur ama VDSL kullanıyorsanız C adresinde boş port bulamama olasılığı dahi olabilir.

Evet geçiş yapamıyormuşum 2 tarafta doğruladı. Netspeedi aradım iptal ettirip yeni abonelik oluştursam olur mu dedim olur dediler, 600 tl kurulum ücreti çıkardılar ve sabit fiyat garantisi verdiler 1 yıl boyunca, cazip geldi abone oldum. Millenicomu aradım daha sonrasında iptal için, nakil ücreti almadan hallederdik kampanya yapardık iptal etme dediler fakat istemedim 450 tl olan faturayı 560 tl ödedim bu ay o da sinirimi bozduğundan bi de Netspeedi deneyim bakalım dedim.

Sonuca gelecek olursam sizin de dediğiniz gibi 3 ay boyunca başka bir sağlayıcıya geçiş yapamıyoruz(Türk Telekom altyapısı kullanan firmalar arasında) ama kullandığımız sağlayıcıda aboneliği iptal ettirip başka bir sağlayıcıdan abonelik açtırabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…