3 ay kullanılmayacak sisteme tozlar zarar verir mi?

Iyi aksamlar bu hafta ici tatil icin yola cikacagim. PC bu sure boyunca kullanim disi kalacagi icin gitmeden detayli bir temizlik yapip oyle gideyim diyorum. Bu sure boyunca calismayacak ama calissa da illaki tozdan zarar gorme ihtimali var midir acaba?

Çalışırken bile fanlar daha çok toz çekiyor. Kasanın ve çevre birimlerinin üzerine bir örtü ya da poşet örtün, sıkıntı olmaz.

Ne gibi bir zarar hocam?
Sistemi yeniden açtığınız zaman tozlar çok fazla olduğu için sistem biraz daha eksik çalışır ufak tefek fps kayıplarına filan neden olur.

Dunyanin parasi var hocam kasanin icinde bir toz yuzunden 3 ayda zarar gormesi cok kotu koyar.
Millet bilmeden yorum yapıyor, kendi inanislarina göre bir şeyler yazıyor işte. 3 ay boyunca kullanmayacagin sistem kullanacagin sistemden cok daha az toz tutar, fanlar içeri bir sürü toz çekiyor neticede. Kafan rahat bırak gitsin sistemi, en ufak bir şey olmaz merak etme.

İçine toz girebilecek her yere ört yeter
Aynen kardeşim hava almasın da içerisi nemlenip kuflensin bu yaz gününde. Bilmeden tuhaf tuhaf yazmayın Allah aşkına.

Örtü atmayı düşünüyorum hocam sadece ön kapağa yeter mi yoksa direkt kasanın tamamını serecek şekilde mi yerleştireyim?
Kasanın üstünden etrafını saracak şekilde örtseniz yeterlidir. Klavye ve farenin üzerinde de boydan boya bir örtü örtersiniz. Ben hep böyle yapıyorum, sorun yaşamadım.

Fanlarda veya kablolarda fazla toz birikirse arızalar olası.
Alakası yok. Kablolarla direkt bir temas içine girmiyor ki toz. Fanlar zaten çalışırken içeri daha çok toz çekiyor, o zarar vermiyor da durduğu yerden giren toz mu zarar verecek? Üreticiler bir zahmet hesaplamış olsun bunu değil mi?
Kasamı 6 sene boyunca hiç temizlemedim hiçbir şey de olmadı.

Tam olarak nasıl bir arıza olacak peki bunu açıklar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…