hocam sanki marstan dunyaya ayagınız kaymış düşmüşte inmiş gibi konusuyorsunuz? Yukarıda sunları soylemıssınız
"merhaba önümüzdeki aylarda Almanya'ya yeşil pasaport ile dil öğrenmek için 3 aylık gideceğim, bir hızlandırılımış kurs buldum 1 ayda 1 seviye veriyor 3 ayda bana 2700 Euro'ya patlayacak sizce bu kurs hayal mi satıyor? Konu hakkında deneyimli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim."
bizde bu yazınıza göre yorum yaptık.
Burada ben unıversite okuyacagım bana vıze lazım ya da minimum C1 sertifika vs lazım gıbı hiçbir detay vermemıssınız bende muneccım olmadıgımdan bılemedım sizin gelecek planlarınızı.
Neyse sakinlestim, yurt dışında yasamıs biri olarak ben olsam dil okuluyla gıderdım 1-2 sene orada Almanca yardırırdım sonrasında ıse kendımı gelıstırınce unıversıte ıslerıne basvururdum.
Misal ben gittigimde İngilizce ogrenıyordum fakat bazı sınavlara gırdım orada her şey akademık cıktı bılmıyordum yani kursta bana normal İngilizce ogretıyorlardı fakat unıversıte ya da boyle nasıl anlatsam cıddı konularda bir doküman gecınce elıme sıkıntı yasamıstım. Dil normal sohbet / akademik / mesleki olarak ayrılıyor aslında. İnsanlar Almanca'ya da İngilizce denilince tek bir dil gibi sanıyorlar kendı arasında ayrılıyor aslında. Neyse sen kursa gıdınce orada salma kendını gazete falan da oku bos durma gazetenin dilide lazım oluyor. Egıtımdekı yabancı dıl ıle resmı evrak unıversıte falan cok farklı bunu unutma. Olmazsa kurslarda akademık sevıye egıtımlerde oluyor dilde onlara da bulasırsın.