3 aylık Adata M.2 SSD bozulur mu?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık 3 ay önce bir M.2 SSD satın aldım. Şimdiye kadar bilgisayarımda donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyordum, çünkü kurmak istediğim oyunları bir türlü kuramıyordum ve sürekli "arşiv bozuk" hatası alıyordum. Ta ki bu oyunları bilgisayarımdaki farklı bir HDD'ye kurana kadar sorunun kaynağının SSD olabileceğini fark ettim.

Bir M.2 SSD bu kadar kısa sürede bozulabilir mi? Oldukça fazla para ödedim ve daha 3 ay dolmadan bu tür saçma sorunlar çıkarmaya başladı. Bu durumu yaşayan veya benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Ürün linki: ADATA 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB / Yazma 3200MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık 3 ay önce bir M.2 SSD satın aldım. Şimdiye kadar bilgisayarımda donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyordum, çünkü kurmak istediğim oyunları bir türlü kuramıyordum ve sürekli "arşiv bozuk" hatası alıyordum. Ta ki bu oyunları bilgisayarımdaki farklı bir HDD'ye kurana kadar sorunun kaynağının SSD olabileceğini fark ettim.

Bir M.2 SSD bu kadar kısa sürede bozulabilir mi? Oldukça fazla para ödedim ve daha 3 ay dolmadan bu tür saçma sorunlar çıkarmaya başladı. Bu durumu yaşayan veya benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Ürün linki: ADATA 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB / Yazma 3200MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Sizin kullanım biçimiznize göre değişir o sayı. Ayrıca SSD'ye dışarıdan bir darbe verdimiz mi?

Hocam peki hiç Secure Erase yapmayı denediniz mi?
Dediğiniz işlemin ne olduğunu bilmiyorum hocam çok ufak açar mısınız ?

Sizin kullanım biçimiznize göre değişir o sayı. Ayrıca SSD'ye dışarıdan bir darbe verdimiz mi?
Darbeden kastınız nedir hocam ? M2 SSD sıfır aldım slota taktım o gün bugündür öyle duruyor.

Hocam peki hiç Secure Erase yapmayı denediniz mi?
Dediğiniz işleme baktım hocam genelde format esnasında yaptığım biçimlendirme işlemi dışında farklı bir işlem yapmadım.

Son zamanlarda steam üzerinden yedek kurulumu yaptığımda hep 10-15 GB eksik dosya çıkıyordu bunu anlayamamıştım şimdi SSD problemi çıkınca biraz daha taşlar yerine oturmaya başladı.

Dediğiniz işlemin ne olduğunu bilmiyorum hocam çok ufak açar mısınız?

Darbeden kastınız nedir hocam? M.2 SSD sıfır aldım slota taktım o gün bugündür öyle duruyor.

Dediğiniz işleme baktım hocam genelde format esnasında yaptığım biçimlendirme işlemi dışında farklı bir işlem yapmadım.

Son zamanlarda Steam üzerinden yedek kurulumu yaptığımda hep 10-15 GB eksik dosya çıkıyordu bunu anlayamamıştım şimdi SSD problemi çıkınca biraz daha taşlar yerine oturmaya başladı.

Darbeden kastım düşmesi, ya da darbe alması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı