3 aylık RAM bozuldu

Hoczqn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
CNC Tornacı
11 Ağustos'ta internetten RAM siparişi ettim markası:

Crucial CT16G52C42S5 16 GB DDR5.

5200MHz CL42 notebook RAM.

18 Kasım'da ekran görüntüsünde de olduğu gibi ekran bozuluyor. Temassızlık ihtimalini düşünerek RAM'leri söküp tekrar taktım, ekran düzeldi ama 1 gün sonra yine aynısı oldu. Ne yapmalıyım? Satıcı ürünü kaldırmış, satışta değil. İade yapılır mı? Başka bir yerden alsam? 4.148 TL'ye almıştım. Anakart 32 GB RAM destekliyor, r ağustos'tan bu yana hiç olmamıştı böyle bir şey.

Dosya Ekleri

• IMG_20251117_193031_436.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 21
Hocam statik elektrikten bozulmuş olabilir bilgisayar çalışırken RAM'e dokunduzu mu?

Anakartın RAM slotunda kısa devre vardır bu şekilde takılan her RAM'i yakabilir.
Kalitesiz güç kaynağı vardır. İlk çalışmada ani akım yüklemesi ile bozulabilir.
Yani olabilir de olabilir. İşte bu sebeple genelde RAM'leri garantide direkt değişirler.

Hayır bilgisayarı kapatarak değişim işlemini yaptım ayrıca kısa devre ihtimaline karşı laptop üzerinde işlem yapmadan önce vücuttaki elektriği atmak için demir yüzeye dokundum ondan sonra işlem yaptım yaptığım işlemler sırasında bataryanın soketi takılıydı yani anakarta güç gidiyordu ama benden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum ilk aldığımda aynı şekilde takmıştım ve 3 ay boyunca sorun çıkarmadı o yüzden kısa devre ihtimalini düşük olarak varsayıyorum pinleri bozduğumuda düşünmüyorum çünkü çok dikkatli hareket ettim fırçayla düzgünce temizledim toz olmaması için.

Son düzenleme:
RAM'leri tek tek denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…