3 bin TL'ye el telsizi önerisi

Katil_Civciv136

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i7 13700h, RTX 4050, 2Tb M2 Ssd, 32Gb Ddr4 Ram
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda amatör telsizci oldum. 3 bin TL civarında dualband el telsizi almak istiyorum önerileriniz nelerdir?

TA4dkn 73.

Hocam ne aldınız? TYT UV-8000D öneririm, ama daha kullanmadım.

Yakın zamanda amatör telsizci oldum. 3 bin TL civarında dualband el telsizi almak istiyorum önerileriniz nelerdir?

TA4dkn 73.
Öncelikle çağrı işaretiniz hayırlı olsun, tavsiyem Quansheng UV-K6 modelli telsize bakmanız. fiyatı gayet uygun açık kaynak yazılımları mevcut istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz.
TA5TFP, 73

Son düzenleme:
Öncelikle çağrı işaretiniz hayırlı olsun, tavsiyem Quansheng UV-K6 modelli telsize bakmanız. fiyatı gayet uygun açık kaynak yazılımları mevcut istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz.
TA5TFP, 73
Teşekkürler hocam K6'yı almayı düşünüyorum. Ama birkaç sorum var:
1-Quensheng K5 ile K6 arasında ne fark var?
2-AliExpress'ten sipariş etsem yolda, gümrükte vb. sıkıntı olur mu?

K5'in ekranı beyaz, type-c şarj özelliği yok, k5 (8)'in ekranı turuncu, modlamak için hafızası daha geniş, k6 ise aşağı yukarı uvk5(8) modelinin farklı kasada üretilmiş hali. Ben olsam k5(8) almayı düşünürdüm.
Aliexpressten alışveriş yapmak yerine 200 TL fazla verip burdan almak daha mantıklı. Aşağı yukarı fiyatları eşitlenmekte.

K5'in ekranı beyaz, type-c şarj özelliği yok, k5 (8)'in ekranı turuncu, modlamak için hafızası daha geniş, k6 ise aşağı yukarı uvk5(8) modelinin farklı kasada üretilmiş hali. Ben olsam k5(8) almayı düşünürdüm.
Aliexpressten alışveriş yapmak yerine 200 TL fazla verip burdan almak daha mantıklı. Aşağı yukarı fiyatları eşitlenmekte.
Mümkünse Type-c şarj özelliği olan cihazlardan ve bataryalardan uzak durun. Bunlar acil durum için üretilmiş durumda ve bataryaların MAH değerleri çok çok düşük. k5(8) ile k6 cihazların galiba type-c olmayan modelleri yok. Eğer ikisinden birini satın alırsanız zor durumda kalmadıkça, sakın Type-c ile şarj etmeyin. Bende Quansheng UV-K6 mevcut.

Mümkünse Type-C şarj özelliği olan cihazlardan ve bataryalardan uzak durun. Bunlar acil durum için üretilmiş durumda ve bataryaların mAh değerleri çok çok düşük. K5(8) ile K6 cihazların galiba Type-C olmayan modelleri yok. Eğer ikisinden birini satın alırsanız zor durumda kalmadıkça, sakın Type-C ile şarj etmeyin. Bende quansheng UV-K6 mevcut.

Konuya uzak olup bilmediğimden soruyorum. Type-C ile neden şarj etmeyin diyorsunuz?

K5 piyasaya ilk çıkan model dolayısıyla eski UV-K5(8) modeli ondan sonra gelmekte ve son mode UV-K6 ve UV-K5(8) bu modellerde ilk modele göre hoparlör ve kasa görümü daha iyi ayrıca ekran turuncumsu bir renkte. Kısacası UV-K6 ile başlamanızı tavsiye ederim.
Yeni yasalardan dolayı riske girmeye gerek yok ben satın alırken de Türkiye'den satın aldım. Size bir site önerebilirim. Türkiye'de başka iyi satış yapan yok sanıyorum.

Konuya uzak olup bilmediğimden soruyorum. Type-C ile neden şarj etmeyin diyorsunuz?

Bildiğim kadarı ile açıklık getireyim. Bataryalar normal şarj standı ile şarj edilmek için üretilmiştir, üreticiler gelip Type-C giriş koyuyorlar ayrıca telsizlerin şarj aleti genelde 8V gücünden başlıyor. Örnek vereyim bendeki Quanshenq UV-K6'nın şarj aleti 8.4V 500ma.
Bataryadan direkt şarj etmeye kalktığınız zaman muhtemelen 5V'luk bir şarj aleti kullanacaksınız dolayısıyla pek sağlıklı olmayacaktır.

Quansheng cihazı eğer bu siteden alırsanız ve imkanınız var ise HF modülü dediğimiz parçayıda monte ettirebilirsiniz, normalden biraz pahalıya patlayacak fakat gerçekten bu hobiye gönül verecekseniz yapın. Tabii ileride lehim makinesi vs. gerekecek bununlar birlikte telsizi söküp kendiniz modülü monte edebilirsiniz. HF bu modülle telsizde çalışacak sağlıklıklı birşey değil fakat bu Quanshengin gücünü gösteriyor aslında. Bu amatörlüğün dışında ama.Halk bandında da dinleme yapabiliyorsunuz.

Açıklıyorum fakat sonradan okuyan arkadaşlar için bu cihazları kullanmanız için Amatör Telsiz Belgesine sahip olmanız gerekiyor. Merak ettikleriniz için konu açabilirsiniz seve seve cevap verebilirim.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarı ile açıklık getireyim. Bataryalar normal şarj standı ile şarj edilmek için üretilmiştir, üreticiler gelip Type-C giriş koyuyorlar ayrıca telsizlerin şarj aleti genelde 8V gücünden başlıyor. Örnek vereyim bendeki quanshenq UV-K6'nın şarj aleti 8.4v 500ma.
Bataryadan direkt şarj etmeye kalktığınız zaman muhtemelen 5V'luk bir şarj aleti kullanacaksınız dolayısıyla pek sağlıklı olmayacaktır.

Özetlediginiz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı