3 bin TL'ye mouse önerisi

Bütçe
3500
Razer Viper V3 Pro pahalı geliyorsa, Razer Viper V3 Hyperspeed'e de bakabilirsin istersen. Kendim 1 senedir kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Çoğu kişi pilli diye sevmiyor ama gerçekten vaadettiği 280 küsür saat pil ömrünü veriyor tek bir pil ile. Tabii 82 gram ağırlık senin için çok değilse. Daha hafif mouse kullandıysan biraz ağır gelebilir. Karar senin arkadaşların attığı mouselar da iyi.

3950 sensörün tek avantajı LOD ayarı daha kapsamlı.
lod falan bilmiyorm
beyazı yok galiba olsa düsünürdüm ağırlıgı da önemli değil beyaz olsun kablolu ve kablosuz kullanılsın yeterli

Madem size 2 k bile yeterli gelirken 4K 8k adı altında satılan farelere bu kadar ücret veriyoruz

Tek olay Hertz mi? Ben Hertz’i yüksek diye almadım, milyon tane seçimim vardı ben de bunda karar kıldım. Şu an 2.5K bütçe olmadıkça satılan Mouse’lar rezalet. Kronik sorunu desen var, leş malzeme kalitesi desen var. Ona bakarsan 1.5K’ya satılıp 8K Hertz sunan Mouse’lar da var ben ondan dolayı mı atıyorum sanki?

Madem mesele Hertz değil, o zaman bu kadar yüksek bütçeye neden ihtiyaç duyuluyor? 1.5K'ya 8K Hertz sunan Mouse'lar varken, senin tercih ettiğin fareyi bu kadar pahalı yapan tam olarak ne? Malzeme kalitesi desen, çoğu modelin kronik sorunlarla dolu olduğunu zaten kendin söylüyorsun. O zaman bu işte ciddi bir fiyat şişirmesi yok mu? Üreticiler resmen kullanıcıyı yoluyor. Wraith ürünlerini de kimse bulunmaz Hint kumaşı sanmasın, sonuçta ortalama bir segmentte konumlanan bir marka. Ne kutsal teknoloji üretiyorlar ne de sorunlardan muaflar

Sadece pazarlama olayını hakkını yemeyelim güzel yapıyor

Malzeme kalitesi. Ayrıca içindeki o yeşil kart bile her şeyi değiştiriyor.
Bilmeden yorum yapmazsan sevinirim madem bana sorduğuna göre eleştirmenin de bir anlamı yok. Markanın içine attığı yazılım bile ince ince her şeyi etkiliyor.
Fantech genel olarak gömülen ve kronik sorunları olan bir marka değil. Scyrox'un da şikayet edilen bir tarafı olduğunu görmedim her iki mouse da QC konusunda gayet iyi. Problem şu ki 39 gram olan plastik herhangi bir mouse ileride esneme sorunuyla karşılaşabilir.

Birde Wraith orta segment bir marka falan deyip garip garip şeylerden bahsetmişsin de dostum Sen bu ürünleri gerçekten Wraith yaptı falan diye mi düşünüyorsun Hiç açıp Fantech markasını, Lamzu markasını araştırmadın da mı ''Wraith ürünleri şöyle böyle işte yaa'' diyorsun Adamların ürettiği tek şey Wraith adı altında sattıkları Mousepad'ler ve birkaç diğer şey. Daha Mouse çıkarma işine yeni giriyor adamlar, distrübütorlük yapan firmaya orta segment demen çok komik olmuş.
Lamzu dediğin firma yurt dışında imaj konusunda Razer/Logitech'e eşit, daha kaliteli ürünler yapıyorlar.
Wraih'in mouse'ları değil onlar ve bir kere de biz bu ürünü ürettik satıyoruz dediklerini gördünde mi laf ediyorsun Adamlar hepsiburada, n11 ve trendyoldaki satıcılar ne yapıyorsa onu yapıyor. ''Satıcı'' adamlar, üretici değil.
Razer, Logitech ve Steelseries de insanların oluştuğu günden falan gelmiyor he Gökten inmedi yani, popülerleştiler.

Son düzenleme:

Bak dostum, burada konu Wraith'in ürünleri mi ürettiği değil, o etiketin altındaki ürünün fiyat/performans dengesizliği. Madem üretici değil, sadece distribütör—o zaman neden bu kadar kutsallaştırılıyor? Mouse başka markanınsa, niye Wraith üzerinden övülüyor? Senin mantığınla gidersek, o zaman kutuda yazan hiçbir markayı konuşmayalım çünkü çoğu zaten OEM üretim.

İçindeki 'yeşil Kart'ya da yazılım fark yaratıyor diyorsun ama bu özelliklerin çoğu şu anda 1.5k bandındaki ürünlerde bile var. Esneme sorununu sen bile kabul ediyorsun ama aynı anda da 'malzeme kalitesi çok iyi' diyorsun—bu biraz kendiyle çelişmek olmuyor mu?

Lamzu kaliteli olabilir, eyvallah, ama bu da 2.5k altı her farenin çöp olduğunu kanıtlamıyor. Marka övmekle olmuyor bu işler; biz burada kimin ne kadar 'cool' gözüktüğünü değil, neye ne kadar ödendiğini tartışıyoruz. 8K polling Rate'i olan, sensörü düzgün, kaliteli işçilikli modeller şu an 1.5k-2K arasında satılıyor. Bu gerçeği ama Lamzu şöyle, ama Wraith yazılım atıyor' diye gömmek, sadece mantıklı argüman üretememek oluyor.

Son olarak: Bu işte fanboyluk yapmadan objektif bakabilmek lazım. Marka savunuculuğu yapacaksan, bari üreticiyle satıcıyı ayırdığın kadar fiyat/performans dengesini de ayır. Yoksa tartışma bilgi düzeyinden çıkıp inanç meselesine döner—o noktada da konuşacak pek bir şey kalmaz

Son düzenleyen: Moderatör:

Bak dostum diyerek aynı sen gibi söze başlıyorum.
1- Başkasının Wraith’i kutsallaştırması neden seni bu kadar rahatsız ediyor?
2- Wraith başka distribütörlerin getirmediği ürünü Türkiye’ye sokuyor, sebebi bu.
3- “Mouse başka markanınsa neden Wraith üstünde övülüyor?” Dostum NE Ciddi misin? Wraith üzerinde övmek nasıl bir kavram tam olarak yani neyden bahsediyoruz????? Hadi öyle olsun da Wraith ne alaka?
4- Burayı anlamadım sallamışsın bir şeyler.
5- İçindeki yeşil kart demişim sen özellikten girmişsin, hangi özellik tam olarak? İçindeki yeşil kart derken PCB’den bahsediyorum. Bu zaten her Mouse üzerinde var ama kalitesi değişiyor. Aynı donanıma sahip Mouse’larda DPI sapması birinde olabiliyor diğerinde olmayabiliyor, stabilite bile değişiyor. Dandirik bir Anakart ile R9 9800X3D kullandığını düşün, verimli olur mu?
6- Esneme sorununu hiçbir zaman kabul etmedim. Ayrıca esneme sorunu derken bir kesinlikten bahsetmiyorum ancak “Olabilir”, “Muhtemelen olur”
7- Malzeme kalitesiyle esneme sorunu ayrı şeyler. Esneme “Yapı kalitesi” olarak geçer, Yapı olarak Fantech ağırlığı 55 gram olduğu için hem hafif hem de sağlam, Fantech’in önceki modele göre çalıştığı şey kullanıcı yorumlarıydı ve özellikle yapıya önem verdiler. Kendimle çeliştiğim bir şey yok.
8- 2.5K altı her Mouse’un çöp olmadığından bahsetmişsin ama bunu derken referans aldığın bir mouse modeli varsa duymak isterim. “Çöp” değil ama kısılmış ürünler. Fantech’in düz Helios II modelinde üzerinde bir kaplama yok mesela. Onda da 8K veya 2K bile yok ama öneriyoruz çünkü kaliteli. VXE R1 ve Fantech Helios II arasında Fantech daha iyi R1 8K desteklemesine rağmen. Bak dostum kendimle çelişmiyormuşum
9- Marka “fanboyculuğu” yapacak kadar düşmedim ama sizde biraz “fanboyculuk” var gibi. 1.5-2K 8K Hertz’e sahip mouse derken de sen polling rate’den bahsedip kendinle çelişmişsin. VXE R1 dediğin model o bütçede resmen çöp. Dokusu pütür pütür, kaplaması olmadığından kaynaklanıyor. Şimdi diyeceksin ki Helios II’de de kaplama yok ama Helios II’deki plastik pütür pütür bir şey değil, sıkı.
Sonuç olarak; Marka savunuculuğu yapmıyorum. Ben de alırken bir çok alternatif arasından kendi kullandığımı ve önerdiğimi seçtim, babamın markası değil.

Yani anlayacağın kendiyle çelişen sensin ve bilmeden konuşan da sensin. Umarım daha mesaj yazamayacak duruma düşmüşsündür de konuyu göz ardı etmek zorunda kalmam.

Önce uzun uzun yazıp sonunda umarım cevap veremez hale gelirsin demen zaten bu tartışmaya kimin duygusal yaklaştığını net ortaya koyuyor.
Ben baştan beri ürünün teknik özelliklerini değil fiyat/performans oranını sorguladım sen ise satın aldığın ürünü savunmayı tercih ettin bu ikisi arasında ciddi bir fark var ama sen hala karıştırıyorsun.
PCB'den yapı kalitesine polling Rate'e kadar her detayı yazmışsın ama bu ürünün neden 2.5k seviyesinde satıldığını teknik olarak haklı çıkaran tek bir şey yok çünkü mesele ürün değil ürünle kurduğun bağ.
Senin yazdıkların teknik değil savunma refleksi çünkü kimse senin Mouse'unu hedef almadı ama sen sürekli bir tehdit algısıyla cevap verdin ve her cümlede kendini değil kararını akladın.
Kaplamadır dokudur sıkı plastiktir hepsi subjektif detaylar senin iyi dediğine başka biri kötü diyebilir ama sen bu farkı da yoksayarak mutlak doğrularla konuşmuşsun işte bu zaten tartışmanın bittiği yer.
Bir ürünü beğenmek başka bir şeyi göklere çıkarmak başka sen ikisini karıştırıyorsun ve bunu fark etmeden yapıyorsun.
Marka fanboyu değilim diyorsun ama satıcıyı üretici gibi savunuyor üzerine bir de marka saygısı ekliyorsun bu çelişkiyi senin yazdıkların dışında kimse üretmedi.
Benim argümanımı çürütmek yerine kendi seçimini haklı çıkarmaya çalışmışsın ve bu bir tartışma biçimi değil bu olsa olsa karar sonrası rahatlama çabası olur.
En sonunda da cevap veremememi dilemişsin ama asıl ironi burada çünkü ben senin yazdıklarını geç cevaplanamaz saymadım sadece cevap vermeye değer bulmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…