2K'da kullanma seçeneği var hocam, 500 bile kullanabiliyorsunuz. Ben 2K kullanıyorum.
lod falan bilmiyorm3950 sensörün tek avantajı LOD ayarı daha kapsamlı.
beyazı yok galiba olsa düsünürdüm ağırlıgı da önemli değil beyaz olsun kablolu ve kablosuz kullanılsın yeterliRazer Viper V3 Pro pahalı geliyorsa, Razer Viper V3 Hyperspeed'e de bakabilirsin istersen. Kendim 1 senedir kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Çoğu kişi pilli diye sevmiyor ama gerçekten vaadettiği 280 küsür saat pil ömrünü veriyor tek bir pil ile. Tabii 82 gram ağırlık senin için çok değilse. Daha hafif mouse kullandıysan biraz ağır gelebilir. Karar senin arkadaşların attığı mouselar da iyi.
Madem size 2 k bile yeterli gelirken 4K 8k adı altında satılan farelere bu kadar ücret veriyoruz
Tek olay Hertz mi? Ben Hertz'i yüksek diye almadım, milyon tane seçimim vardı ben de bunda karar kıldım. Şu an 2.5K bütçe olmadıkça satılan Mouse'lar rezalet. Kronik sorunu desen var, leş malzeme kalitesi desen var. Ona bakarsan 1.5K'ya satılıp 8K Hertz sunan Mouse'lar da var ben ondan dolayı mı atıyorum sanki?
Malzeme kalitesi. Ayrıca içindeki o yeşil kart bile her şeyi değiştiriyor.Madem mesele Hertz değil, o zaman bu kadar yüksek bütçeye neden ihtiyaç duyuluyor? 1.5K'ya 8K Hertz sunan Mouse'lar varken, senin tercih ettiğin fareyi bu kadar pahalı yapan tam olarak ne? Malzeme kalitesi desen, çoğu modelin kronik sorunlarla dolu olduğunu zaten kendin söylüyorsun. O zaman bu işte ciddi bir fiyat şişirmesi yok mu? Üreticiler resmen kullanıcıyı yoluyor. Wraith ürünlerini de kimse bulunmaz Hint kumaşı sanmasın, sonuçta ortalama bir segmentte konumlanan bir marka. Ne kutsal teknoloji üretiyorlar ne de sorunlardan muaflar
Sadece pazarlama olayını hakkını yemeyelim güzel yapıyor
Birde Wraith orta segment bir marka falan deyip garip garip şeylerden bahsetmişsin de dostumMadem mesele Hertz değil, o zaman bu kadar yüksek bütçeye neden ihtiyaç duyuluyor? 1.5K'ya 8K Hertz sunan Mouse'lar varken, senin tercih ettiğin fareyi bu kadar pahalı yapan tam olarak ne? Malzeme kalitesi desen, çoğu modelin kronik sorunlarla dolu olduğunu zaten kendin söylüyorsun. O zaman bu işte ciddi bir fiyat şişirmesi yok mu? Üreticiler resmen kullanıcıyı yoluyor. Wraith ürünlerini de kimse bulunmaz Hint kumaşı sanmasın, sonuçta ortalama bir segmentte konumlanan bir marka. Ne kutsal teknoloji üretiyorlar ne de sorunlardan muaflar
Sadece pazarlama olayını hakkını yemeyelim güzel yapıyor
Malzeme kalitesi. Ayrıca içindeki o yeşil kart bile her şeyi değiştiriyor.
Bilmeden yorum yapmazsan sevinirim madem bana sorduğuna göre eleştirmenin de bir anlamı yok. Markanın içine attığı yazılım bile ince ince her şeyi etkiliyor.
Fantech genel olarak gömülen ve kronik sorunları olan bir marka değil. Scyrox'un da şikayet edilen bir tarafı olduğunu görmedim her iki mouse da qc konusunda gayet iyi. Problem şu ki 39 gram olan plastik herhangi bir mouse ileride esneme sorunuyla karşılaşabilir.
Bir de Wraith orta segment bir marka falan deyip garip garip şeylerden bahsetmişsin de dostumsen bu ürünleri gerçekten Wraith yaptı falan diye mi düşünüyorsun hiç açıp Fantech markasını, Lamzu markasını araştırmadın da mı "Wraith ürünleri şöyle böyle işte yahu" diyorsun adamların ürettiği tek şey Wraith adı altında sattıkları mouse Pad'ler ve birkaç diğer şey. Daha mouse çıkarma işine yeni giriyor adamlar, distrübütorlük yapan firmaya orta segment demen çok komik olmuş.
Lamzu dediğin firma yurt dışında imaj konusunda Razer/Logitech'e eşit, daha kaliteli ürünler yapıyorlar.
Wraih'in Mouse'ları değil onlar ve bir kere de biz bu ürünü ürettik satıyoruz dediklerini gördünde mi laf ediyorsunadamlar Hepsiburada, N11 ve Trendyol'daki satıcılar ne yapıyorsa onu yapıyor. "satıcı" adamlar, üretici değil.
Razer, Logitech ve SteelSeries'de insanların oluştuğu günden falan gelmiyor hegökten inmedi yani, popülerleştiler.
Bak dostum, burada konu Wraith'in ürünleri mi ürettiği değil, o etiketin altındaki ürünün fiyat/performans dengesizliği. Madem üretici değil, sadece distribütör—o zaman neden bu kadar kutsallaştırılıyor? Mouse başka markanınsa, niye Wraith üzerinden övülüyor? Senin mantığınla gidersek, o zaman kutuda yazan hiçbir markayı konuşmayalım çünkü çoğu zaten OEM üretim.
İçindeki 'yeşil Kart'ya da yazılım fark yaratıyor diyorsun ama bu özelliklerin çoğu şu anda 1.5k bandındaki ürünlerde bile var. Esneme sorununu sen bile kabul ediyorsun ama aynı anda da 'malzeme kalitesi çok iyi' diyorsun—bu biraz kendiyle çelişmek olmuyor mu?
Lamzu kaliteli olabilir, eyvallah, ama bu da 2.5k altı her farenin çöp olduğunu kanıtlamıyor. Marka övmekle olmuyor bu işler; biz burada kimin ne kadar 'cool' gözüktüğünü değil, neye ne kadar ödendiğini tartışıyoruz. 8K polling Rate'i olan, sensörü düzgün, kaliteli işçilikli modeller şu an 1.5k-2K arasında satılıyor. Bu gerçeği ama Lamzu şöyle, ama Wraith yazılım atıyor' diye gömmek, sadece mantıklı argüman üretememek oluyor.
Son olarak: Bu işte fanboyluk yapmadan objektif bakabilmek lazım. Marka savunuculuğu yapacaksan, bari üreticiyle satıcıyı ayırdığın kadar fiyat/performans dengesini de ayır. Yoksa tartışma bilgi düzeyinden çıkıp inanç meselesine döner—o noktada da konuşacak pek bir şey kalmaz