3 boyutlu tasarıma texture yüklemek

Arda_Tasdemir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde bir model ve bu modelin texturesi var ama bu 2 dosyayı birlestiremiyorum. Telefondan girdigim icin de sıkıntı oluyor. Ne yapacağım?

Merhaba, elimde bir model ve bu modelin texturesi var ama bu 2 dosyayı birlestiremiyorum. Telefondan girdigim icin de sıkıntı oluyor. Ne yapacağım?
Telefondan hangi programla bunu yapabileceğine dair fikrim yok - beklemiyorum böyle bir şeyi açıkcası.

Ancak dosya uzantılarını yazarsan o konuda yardımcı olunabilir - temel mantık, dosyayı bir programda, örnek Blender'da açtıktan sonra ya kendisiyle aynı klasörde olan texture/kaplama dosyasını görecektir ya da pembe olarak göreceksin dosyayı ve gereken kaplamayı Shader bölümünde göstereceksin. Onun dışında kaplamayı gömebilmen için gLTF miydi neydi onu denemen gerek, nedir dosya türü ve amacı?

Hocam dosya türü. Stl.
STL ise içinde texture/kaplama barındırmaz, yanında da tanımlanabilir bir kaplama dosyası olmaz. Senin o dosyaya ait olduğuna emin olduğun STL dosyasını Blender gibi bir programda açıp tanımlayıp UV'si tanımlı mı görmen gerekir, tanımlı değilse, gelişi güzel kaplar ve senin oturup bir de onu tanımlaman gerekir ki orta/orta üst seviye bir işlemdir.

OBJ dosyalarının yanında MTL dosyaları gelir ve kaplamaları barındırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…