3 derse girmemek tam gün yok yazılmasına mı yol açar?

Gxrax0

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar liseye gidiyorum ve bir gün okulda ilk 2 derse girip okuldan çıkmıştım. Daha sonra öğleden sonra tekrar geldim ve 3 derse de kaldım. Toplam 8 ders var yani 3 dersteden kaçmış oldum ve tam gün yok yazılmışım. İdareye sordum ilk 4 ders yarım gün diğer 4 derste yarım gün sayılıyormuş ama internette araştırdım ve toplam ders saatinin 2-3'ü kadar durmazsak tam gün yazılıyormuş. Ben toplamda 5 saat var yazıldım yani yardımcı olur musunuz doğrusu ne?

Öğleden önce okulda yoksanız yok yazmışlardır. Öğleden sonra da yoksanız 1 ders bile yoksanız gene yok yazmışlardır tam gün işlemişlerdir.

Öğleden önce okulda yoksanız yok yazmışlardır. Öğleden sonra da yoksanız 1 ders bile yoksanız gene yok yazmışlardır tam gün işlemişlerdir.
Kanka ilk 2 ders vardım deneme var diye eve gittim 3 ders yoktum okulda öğleden sonra tekrar geldim tüm derslerime girdim deftere var yazıldım ama tam gün geçiliyor benim bildiğim yarım geçilmesi lazım ilk 4 ders yarım son 4 ders yarım diye bir sistem mi var? Ne yapmam lazım

İdarede hata var diye biliyorum. Normal şartlarda yarım gün yok yazılmanız gerekir idareye tekrar söyleyin.

Toplam derslerin yarısının 1 fazlası kadar derse girmezseniz, tam gün yok yazılırsınız. 7 dersin 3 dersine girmezseniz yarım gün, 4 derse girmezseniz tam gün yok yazılırsınız. Mevzuat bu yönde.

Bizde 1 derse bile girmemek yarım gün yazılmasına sebep oluyor.

Bildiğim kadarıyla tüm gün yok yazılmak için en az 6 ders yok yazılmanız gerekiyor. Yani yarım gün var yazılmak için minimum 3 ders var yazılmalısınız.

Öğlen teneffüsünüzden sonraki dersler tam yazılırsınız öğlen teneffüsünden önceki derslerde sabahtan diye yazılırsınız 0,5 şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…