3 derste kalınca sınıf tekrarı bu sene geçerli mi?

Benim bildiğim, istersen 10 zayıfın olsun yıl sonu ortalaman 50.00'ı geçerse geçmiş sayılıyorsun. Örnek: ilk dönem 48.25 ikinci dönem 51.75 yaparsan geçersin. Edebiyattan kalırsan bile geçiyorsun ama sorumluluğa kalıyorsun yani 10 11 veya 12 de sorumluluk sınavına girip 50 notu geçmen gerekiyor.

Daha ilk sınavlar bile (muhtemelen) başlamamışken bunu demeniz üzücü.

Sınıf geçme şartı şu şekilde:
1-50 veya altı hiç dersiniz yok ise doğrudan geçersiniz.
2-Ağırlıklı ortalamanız ve baraj dersiniz (dil ve anlatım, ya da adı her ne ise) 50 veya üzeri ise sınıfı ortalama ile geçersiniz. Diğer dersler kendi içerisinde önemsizdir. Muhtemelen bu durumdasınız/durumda olacaksınız.
3-Ağırlıklı ortalamanız 50 veya üzeri, ama baraj dersiniz değil ise sorumlu geçersiniz.
4-Ağırlıklı ortalamanız 50 veya üzeri değil, ama 50 veya altı olan ders sayınız 3 veya altı ise o derslerden sorumlu olarak geçersiniz. Yapması gayet zordur.
5-Hiçbiri değilse, geçmiş olsun. Sınıf tekrarı.

Sorumlu olduğunuz derslerden her dönem başı sınava girersiniz. 50 veya üzeri not aldığınızda sorumluluk kalkar. Kaldığınız sınıfın konularından sorumlu tutulursunuz.

Ana soruya gelecek olursak 3 dersten kalınca demenizden diğer derslerden geçildiğini anlıyorum. Bu durum 4. maddeye girer. Sınıf tekrarı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…