3 ekran kartı aynı anda kullanılabilir mi?

Daha fazla  
ASUS Prime B450M-K anakart.
Ryzen 3 1200 işlemci.
Var. Üstündeki 3 PCI slotuna ekran kartı takıp mining yapmayı düşünüyorum. Elimde 5700XT ve iki tane 2080 var. Bunların üçünü de aynı anda kullanabilir miyim? Yoksa bağlanan tüm kartların aynı mı olması gerek? Bence bir sorun olmamalı ancak bileniniz varsa emin olmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim mining işlemlerinde işlemci gücü önemli değil. Dolayısı ile darboğaz gibi bir durum olmuyor. Biraz araştırdım ancak bir şey bulamadım darboğazla alakalı. Hatta Technopat'ın mining ring toplamada nelere dikkat edilmei konusunda bile CPU'dan bahsedilmemiş.
Edit: Arkadaşlara bakmayın upgrade falan yapmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken sadece NVIDIA veya AMD kullanmak.

Hocam biz işlemcin düşük upgrade yap demiyoruz. Mining yapmak pek mantıklı bir hareket değil. Kartların parası bile çıkmayacak. Mining yapmaktansa gidip işlemci yükseltmek ya da anakart yükseltmek/değiştirmek daha mantıklı diyoruz.

Hocam biz işlemcin düşük upgrade yap demiyoruz. Mining yapmak pek mantıklı bir hareket değil. Kartların parası bile çıkmayacak. Mining yapmaktansa gidip işlemci yükseltmek ya da anakart yükseltmek/değiştirmek daha mantıklı diyoruz.

Neden upgrade yapsın ki onu anlamadım. Tabii oyun oynayacaksa ayrı.

AMD'lerle NVIDIA'lar bir arada çalışmaz ancak NVIDIA tarafında başka sıkıntı daha var, NVIDIA sadece aynı model ve seri kartla çarprazlanırken, AMD tarafında crossfire teknolojisi ile her kart bir biriyle çarprazlanabiliyor ancak, bellek hızları aynı olmalı yoksa darboğaz oluşabilir. Ayrıca yapacağın mining elektrik faturanı karşılayacak mı bunları iyice düşün bence, yoksa ailenle aranda ciddi sıkıntılar çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı