Herkese merhaba, arkadaşlar ekran kartının 2. ve 3. fanı çalışıyor, 1. fan çalışmıyor ekran kartı yükteyken bile ve MSI Afterburner'de 2 fan tek gözüküyor 3. fan gözükmüyor.
Sizce fan mı bozuk yoksa yazılımsal bir hatamı var?
Herkese merhaba, arkadaşlar ekran kartının 2. ve 3. fanı çalışıyor, 1. fan çalışmıyor ekran kartı yükteyken bile ve MSI Afterburner'de 2 fan tek gözüküyor 3. fan gözükmüyor.
Benim Trinity 3090 ve Ventus 3080 Ti ekran kartımda böyle bir sorun vardı Trinity 3090 da fan hızını %45 civarına getirince çalışıyordu sonradan öğrendim limitleri varmış fanların Afterburner ile fanı manuele alıp 40-50-60 diye bir gidin çalışmıyorsa arıza olabilir.
İlk fan 20 derece gibi devreye giriyorsa. (örnektir)
İkinci fan 25-30 gibi girse. (örnektir)
Üçüncü fan 50 gibi girebilir (örnektir)
Benim Trinity 3090 ve Ventus 3080 Ti ekran kartımda böyle bir sorun vardı Trinity 3090 da fan hızını %45 civarına getirince çalışıyordu sonradan öğrendim limitleri varmış fanların Afterburner ile fanı manuele alıp 40-50-60 diye bir gidin çalışmıyorsa arıza olabilir.
İlk aldığınız zaman çalışıyorsa ve BIOS ile oynamadıysanız yüksek ihtimalle fan zaten arıza vermiştir kartı söküp fanı elinizle bir döndürün bakalım dönüyor mu bakabilirseniz fan soketini de kontrol edin rulman ömür bitirmiş olabilir ya da yanmış olabilir.
Kartı ikinci el ne zaman aldınız ve ilk aldığınız da çalışıyor muydu?
İlk aldığınız zaman çalışıyorsa ve BIOS ile oynamadıysanız yüksek ihtimalle fan zaten arıza vermiştir kartı söküp fanı elinizle bir döndürün bakalım dönüyor mu bakabilirseniz fan soketini de kontrol edin rulman ömür bitirmiş olabilir ya da yanmış olabilir.
Sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz BIOS değişti mi diyoruz cevap gelmiyor yazılımsal olup olmadığını anlamak için sorulara cevap vermeniz gerek.
Çözüm 1. BIOS ile oynandıysa ve fan çalışmıyorsa NVFlash ile eski BIOS sürümüne dönün. (forumda rehber var)
Çözüm 2. NVIDIA sitesine gidip ekran kartını güncelleyin ve temiz kurulum yapın.
Çözüm 3. Ekran kartı soketlerini kontrol edini fanı kontrol edin.
Çözüm 4. İade edin hakkınız varsa ya da tamir ettirin/edin.
Bunlar haricinde bilgisayarınızda fana engel olan uygulama vesaire var mı diye de kontrol ediniz ekstradan da başka bir yolu yok gibi.