3 GB RAM ile Windows 8.1 kurulmalı mı?

Mert51

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 3 GB RAM takılı Windows 8.1 kurmalı mıyım yoksa Windows 7'de kalmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende windows 10 kurup denemek isterim ama ekran kartınin driver destegi yok windows 10 için

Ekran kartınızın desteği yoksa ve 3 GB'lik bir RAM'iniz varsa Windows 7 32 bit sistem kurmanız çok ama çok mantıklı olacaktır sizin için nedeni ise 32 bit sistemlerin arkaplan kullanımı 64 bit'e göre çok çok daha az olmasından dolayı en normalinden Google Chrome üzerinde sisteminiz 64 bitte 2-3 sekmeden sonra sorun yaratırken 32 bitte daha çok sekme açabilirsiniz. 64 Bit kurarsanız kasma ve drop sorunları yaşayabilirsiniz.

Kardeşim sen Windows 7’de kal. Win 7 iyidir.
Buradan bazı “Win 10 kur” diyen arkadaşlara sesleniyorum.Win 10 için sistem gereksinimi 2 GB RAM diyor fakat verimli kullanabilmek için en az 8 GB RAM lazım.Ben bilgisayarımı aldığımda Win 10 kuruluydu.Fakat çok kötü bir deneyim oldu.Kasmalar mı dersin, droplar mı dersin... Ne ararsan oluyordu.
Ben Win 7,8,10 için güzel olarak kullanmak için gerekli RAM gereksinimlerini yazayım.
Windows 7 için: 2 GB
Windows 8 için: 4 GB
Windows 10 için: 8 GB
RAM gereksiniminin yanında işlemci de önemlidir.Örneğin i5 işlemci 4 GB RAM’i olan biri Win 10 kullanabilir.Bunu yazdım çünkü “Bende 4 GB var, Win 10 kullanıyorum” diyen arkadaşlar olacaktır.
Saygılar.

4GB yeterli hala Windows 10 64 bit için. Ezbere konuşmaya gerek yok bence

Windows 10'a bile 2 GB yetiyor. Oyun oynamıyorsa her türlü yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…