3 GB RAM Windows 10 kullanılır mı?

MotoCBR

Hectopat
Makaleler
8
3 GB RAM'li eski bilgisayar var Windows 7 32 Bit yüklü SSD mevcut Windows 10 64 Bit kaldırır mı?
Oyun oynanmayacak.

3 GB RAM'li eski bilgisayar var Windows 7 32 Bit yüklü SSD mevcut Windows 10 64 Bit kaldırır mı?
Oyun oynanmayacak.

Windows 10 kullanırsın ancak 1909 gibi eski sürümleri kullanabilirsin veya tiny 10 kullanman. Sana tavsiyem ikinci el de olsa RAM alıp yükseltme yapman.

işlemciniz 64 Bit destekliyorsa Windows 10 64 Bit kurulabilir ama performans sınırlı olur. Daha iyi performans için Windows 10 32 Bit veya Linux dağıtımı seçmek mantıklı bir seçenek olabilir.

Pek iyi bir performans vermez ama yine de kullanılabilir düzeyde bir performans sunacağını düşünüyorum.

Ayrıca işlemci de işletim sistemi üzerindeki performansta önemli bir rol oynuyor. İşlemcinizin tam modeli nedir?

İşlemciniz 64 Bit destekliyorsa Windows 10 64 Bit kurulabilir ama performans sınırlı olur. Daha iyi performans için Windows 10 32 Bit veya Linux dağıtımı seçmek mantıklı bir seçenek olabilir.

İşlemci Core 2 Quad Q6600 kurmamda sakınca olur mu?

Yukarıda denildiği gibi 3 GB RAM'a 32 Bit kurmak daha isabetli olacaktır. Çok bir performans beklemeyin. Eğer Windows 10'da özel olarak kullanacağınız bir program yoksa Win8.1 kurmanızı tavsiye ederim.

Core 2 Quad Q6600 ile Windows 10 64 Bit kurulmasında bir sakınca yok ancak RAM sınırı ve işlemci yaşı nedeniyle performans sınırlı olacaktır. Temel kullanım için uygun bir seçenektir, ancak RAM’i artırmanız daha iyi olabilir.

Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta düz Windows 10 yerine Windows 10 LTSC 2021 kullanmanızı öneririm. E6500 işlemcili ve SSD'li bilgisayarda tatmin edici düzeyde performans verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…