3 haftada LGS'de toparlanılır mı?

lasteu17

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şimdi ben LGS öğrencisiyim, hedefim %11-10'a girmek, denemelerde 370-380-390-400 arası alıyorum, 1-2 kere 430 falan aldım ama bazı denemelerde 350 alıyordum, şimdi kalan 3 haftada verimli bir şekilde çalışmayı düşünüyorum, Türkçem iyi, 18-2 geliyor, inkılap 1 yanlış, İngilizce full, matematik 11-12 doğru yapıyorum, fen 15 ama değişiyor, din de 1 yanlış falan geliyor ama bu her zaman böyle gelmediği için kasılıyorum, sanki başaramayacakmışım gibi geliyor, sizin düşünceleriniz nelerdir? Benim planım matematik ve fen ağırlıklı branş denemelerini çözmek, bir de LGS sözel kısmı çözmek, zaten önceki çıkmış sayısalları çözmüştüm ama sözeli kaldı, onları da toparlarsam kazanabilir miyim? Hedefim Selçuk Gürdal Anadolu Lisesi, Arnavutköy'de bulunan bir Anadolu lisesi.

Merhaba, şimdi ben LGS öğrencisiyim, hedefim %11-10'a girmek, denemelerde 370-380-390-400 arası alıyorum, 1-2 kere 430 falan aldım ama bazı denemelerde 350 alıyordum, şimdi kalan 3 haftada verimli bir şekilde çalışmayı düşünüyorum, Türkçem iyi, 18-2 geliyor, inkılap 1 yanlış, İngilizce full, matematik 11-12 doğru yapıyorum, fen 15 ama değişiyor, din de 1 yanlış falan geliyor ama bu her zaman böyle gelmediği için kasılıyorum, sanki başaramayacakmışım gibi geliyor, sizin düşünceleriniz nelerdir? Benim planım matematik ve fen ağırlıklı branş denemelerini çözmek, bir de LGS sözel kısmı çözmek, zaten önceki çıkmış sayısalları çözmüştüm ama sözeli kaldı, onları da toparlarsam kazanabilir miyim? Hedefim Selçuk gürdal Anadolu lisesi, arnavutköy'de bulunan bir Anadolu lisesi.

Planlı çalışırsanız yaparsınız hocam. Bazı yayın evlerinin çıkmış soru ve onlara ait ikiz soruları topladıkları kitaplar vardı. Özellikle fenomen vardı kullanabileceğiniz. Onlar çok yardımcı olur. Ayrıca denemelerde bazı şeylere o kadar takılma, genelde LGS daha okumaya dayalı ve kolay soruyor, özellikle sözelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiye kadar nasıl çalıştıysan öylece programına devam et. Sınavdan bir önceki günde çalışmanı bitir. Kaldı ki diyelim bocaladın, gideceğin okul adı çıkmış bir yer bile olsa en prestijli okulla aynı müfredatı okutuyor. Üniversite sınavında derece yapmış insanlar okulda aldığı eğitimden dolayı mı sence başarılı oluyor? Evde kendince çalışarak derece yapıyorlar. Türkiye'deki ilk 5 liseye falan gitmeyeceksen bir önemi yok okuduğun lisenin.
Bunu bilerek çalış ve stres yapma :)

Merhaba, şimdi ben LGS öğrencisiyim, hedefim %11-10'a girmek, denemelerde 370-380-390-400 arası alıyorum, 1-2 kere 430 falan aldım ama bazı denemelerde 350 alıyordum, şimdi kalan 3 haftada verimli bir şekilde çalışmayı düşünüyorum, Türkçem iyi, 18-2 geliyor, inkılap 1 yanlış, İngilizce full, matematik 11-12 doğru yapıyorum, fen 15 ama değişiyor, din de 1 yanlış falan geliyor ama bu her zaman böyle gelmediği için kasılıyorum, sanki başaramayacakmışım gibi geliyor, sizin düşünceleriniz nelerdir? Benim planım matematik ve fen ağırlıklı branş denemelerini çözmek, bir de LGS sözel kısmı çözmek, zaten önceki çıkmış sayısalları çözmüştüm ama sözeli kaldı, onları da toparlarsam kazanabilir miyim? Hedefim Selçuk gürdal Anadolu lisesi, arnavutköy'de bulunan bir Anadolu lisesi.

Sayısal kısımda fene daha fazla ağırlık ver çünkü anlaması ve yapması daha kolay. Matematiği 3 haftada biraz zor halledersin. Feni 3 haftada her gün çalışıp branş denemeleri ve soru çözüm videoları izleyip bir 17 bandına çıkarmaya çalış. Sözelin zaten iyiymiş. Son 10 denemende sözelde hangi kısımlarda yaanlışlar yapmışsın onlara bir bak. Daha fazla yanlış yaptığın konuya çalışıp oradaki eksiklerini kapat. Gün içerisinde hala vaktin kalırsa matematiğe öyle bakarsın.

Toparlamanız için şu anda çok fazla konu eksikliğinin olmaması lazım. Daha çok matematik ve fende yanlışın çıkıyor. Dediğin gibi o iki dersten branş denemelerine ağırlık ver. Tüm LGS sorularını da çöz. Eğer 3 haftada çok planlı bir şekilde çalışırsan dediğin hedeflere ulaşabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı