3. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

Recep34

Picopat
Katılım
10 Mart 2024
Mesajlar
130
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize iyi günler diliyorum. 19 yaşındayım ve bu yıl ikinci kez YKS sınavına girdim. Ancak sınav çok iyi geçmedi. TYT ve AYT'den düşük bir net bekliyorum. Dün babamla konuştum ve bana "Bu yıl 4 yıllık iyi bir bölüm kazanamazsan seni 2 yıllığa göndermem, gelecek yıl yine seni dershaneye gönderirim" dedi. Ben kararsız kaldım. Derslerim çok iyi değil. Bu yıl dershanede yapılan deneme sınavlarında netlerim hep düşük geliyordu. TYT'de netlerim 25-30 arası, AYT'de ise 30-35 arası netler yapıyordum. Sınavda da böyle bir sonuç bekliyorum. Eğer bu yıl üniversiteye gitmezsem üçüncü kez mezuna kalacağım. Sizce üçüncü kez mezuna kalmak mantıklı mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aileniz sizin için uğraşıyor. Babanız hala sizi dershaneye göndermek istiyor. Bence bu sene düzgünce çalışın hocam.
 
Mantıklı olup olmaması tamamen size bağlı. Eğer çalışacağınıza ve daha iyi bir net yapacağınıza inanıyorsanız mezuna kalın aileniz zaten arkanızda anladığım kadarıyla. Ama bu şekilde düşünmüyorsanız benzer netleri bir daha yapmak için bir sene heba etmek mantıklı değil. Ona ayıracağınız vakti daha çok verim alacağınız şeylere ayırmanız daha mantıklı olur.
 
Düzgün çalışırsanız mantıklı da TYT'de 25-30 net bandında nasıl gezdiğinizi anlayabilmiş değilim. Az buçuk çalışmayla 50'yi görürsünüz zaten. Demek ki hiç çalışmamışsınız. AYT'yi 40-45'e yükseltip TYT'den 70-80 bandına ulaşabilirseniz, başarıya ulaşacağınızı düşünüyorum. Hedefiniz nedir? 25-30 TYT'yi 60-70'e ulaştırmak kolay olur ancak AYT'yi yükseltmek bir süre sonra zor olur.
 
Mühendis, doktor ya da önü açık meslekleri tutturamayacaksan zorlamaya gerek yok. Zaten yine mezuna kalıp yine bir şey tutturamazsan 3 yılın boşuna gitmiş oluyor. Her meslegin iyi para getiren halleri var bazıları dışında. Maaşın dışında ekstra o işle ilgili başka işler yapacaksın ki ekstra para kazanasın. Bu dediklerim bir şirket dışındaysan.
 
Dostum muhtemelen temelinde sıkıntı var. Ancak TYT'de 25-30 net yapıyorsan üstüne hiçbir şey koymamissin. Aynı şekilde devam ediceksen sonuç pek de değişmeyecek boşuna 1 seneni daha heba etme. Düzgün calisacaksan madem ki baban da seni destekliyor mezuna kalabilirsin.

Dershaneye yazilabilirsin ama nasıl olsa orada anlatırlar benim bir şey yapmama gerek yok diye dusunuyorsan o düşünceyi kafandan sil at. İş gunun sonunda her zaman sende bitecek.
 
19 yaşındaysanız nasıl 3.mezunluk oluyor bir yıl erken mi yazıldınız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…