3 milyar kişinin kullandığı nasıl bir işletim sistemi yapardınız?

focix

Hectopat
İşletim sistemi yapıp ve bunu 3 milyar kişi kullanacak olsaydı. Nasıl bir işletim sistemi yapardınız?

Daha çok sadelik, performans odaklı ve gizlilik konusunda iyi bir işletim sistemi yapardım, Telemetry gibi unsurlar bulunmazdı ve onun yanına iş için olan versiyonunuda yapardım ki iş tarafındada kullanılsın, büyük ihtimal Linux gibi esnek bir sistem olurdu ama Windows gibi iyi çalışırdı.

Çoklu platform desteği, Apple'ın M1 ile yaptığını 5 yıl önce Microsoft yapsa, şu an tekeldi belki.

En azından güvenlik bizim işimiz değil diyen malum şirket gibi davranmazdım .

Adam gibi sürücü yapısı oluştururdum. Aynı kerneli ısıtıp ısıtıp kullanıcı önüne koymazdım. Gereksiz servisleri kullanmazdım. Açık kaynaklı olurdum ve kullanıcıların bilgilerini afedersiniz donuna kadar almazdım.
Ek olarak hibrid kernel kullanmazdım. Onun yerine 2 ayrı mikrokernel olan ayrı işletim sistemi tasarlardım.
Çoklu platform desteği, Apple'ın M1 ile yaptığını 5 yıl önce Microsoft yapsa, şu an tekeldi belki.
Zaten tekel ?

Birkaç antivirüs programı ile anlaşma yapıp üst düzey güvenlikli. Çok sade hereksin ulaşabileceği. Basit bir sürümü ücretsiz ama paketlerle gelişime açık bir işletim sistemi yapardım. Birde CPU ve bellek kullanımı kısıtlayabilen ek bir yazılım dahil ederdim.

Android falan var ortada, tekel demek istediğim Apple platformu gibi. Windows Phone'a uyduruktan da olsa masaüstü desteği ve harici ekran çıkışı (Samsung Dock vardı benzeri) verse o sistem muhtemelen şu an yaşıyor oluyordu. O zamanlarda Intel Atom işlemciler vardı x86, ARM güçlenemeyebilirdi belki de.

Sade bir işletim sistemi oluşturup kullanıcı sözleşmesinde zekice kullanılmış birkaç kelime sayesinde 3 milyar insanın bilgisini satardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…