3. nesil Intel işlemci için LGA 1155 DDR3 anakart önerisi

• Konuyu başlatan karul
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 904

karul

Decapat
Merhaba, şu an ASUS H61M-K kullanıyorum. Bazen fare, klavye gibi parçaları anakart üzerindeki USB girişine takınca bilgisayar kapanıyor. Anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bütçe çıkarsa yeni bir anakart almayı düşünüyorum. 2. el önerirseniz sevinirim. 0'a bütçe ayıramayabilirim. Bütçe henüz belli değil. İstediğinizi önerebilirsiniz. Bütçem yetiyorsa alabilirim.

İlk önce PSU nuzu test etmeniz lazım eğer PSU nuzun içinde bir kondanstör patladıysa bu sistemin stabil çalışmasını engelleyebilir. Bunun için PSU'yu değiştirip deneyebilirsiniz bu kapanma olayı usblerinizde bir kısa devre varsa anakart kendini korumaya alır ve kapanır. anakartın BIOS'unu güncellemekte bu sorunu çözebilir ya da anakartın üzerinde bir kondansatör patladıysa bu da kapanmaya sebep olabilir kısacası biraz deneme yanılma yöntemi ile deneyerek bulabilirsiniz arızayı ama yine de ben uğraşamam anakartı direk değiştireceğim derseniz bende sizin sisteminize uygun anakart var size yardımcı olabilirim.

İlk önce PSU nuzu test etmeniz lazım eğer PSU nuzun içinde bir kondanstör patladıysa bu sistemin stabil çalışmasını engelleyebilir. Bunun için PSU'yu değiştirip deneyebilirsiniz bu kapanma olayı usblerinizde bir kısa devre varsa anakart kendini korumaya alır ve kapanır. Anakartın BIOS'unu güncellemekte bu sorunu çözebilir ya da anakartın üzerinde bir kondansatör patladıysa bu da kapanmaya sebep olabilir kısacası biraz deneme yanılma yöntemi ile deneyerek bulabilirsiniz arızayı ama yine de ben uğraşamam anakartı direk değiştireceğim derseniz bende sizin sisteminize uygun anakart var size yardımcı olabilirim.

Alabileceğim belli bile değil. Daha ekran kartı ve Steam üzerinden oyun almam gerekiyor. Onlarda yaklaşık 2000TL yapıyor.

Alabileceğim belli bile değil. Daha ekran kartı ve Steam üzerinden oyun almam gerekiyor. Onlarda yaklaşık 2000TL yapıyor.

O zaman söylemiş olduğum yöntemleri deneyebilirsiniz yani illa anakart değiştirmenize gerek kalmayabilir.

Kondansatörler şiştiği (patladığı) zaman şişerler alttan veya üstten bombe vermişse kondansatör patlamıştır ya da içinden bir sıvı aktıysa.

Ayrıca yine de BIOS sürümünüzü kontrol etmenizi öneririm.

eğer patlamışsa değiştirmek kondansatörün ne kadar nadir bulunduğuna bağlıdır yani kondansatör çok nadir bulunan ve özel bir kondansatörse işiniz zor ama böyle anakartlarda olması çok zor böyle birşeyin

Kondansatörler şiştiği (patladığı) zaman şişerler alttan veya üstten bombe vermişse kondansatör patlamıştır ya da içinden bir sıvı aktıysa.

Ayrıca yine de BIOS sürümünüzü kontrol etmenizi öneririm.

Herhangi bir şişlik yok. BIOS güncellemeside baktığım kadarıyla yok.

1673446339033.png

Bu linkte sizin anakartınızın son BIOS sürümü bulunmaktadır peki benim anakartımın BIOS'u güncel mi değil mi? Diye nasıl bakarım derseniz BIOS üzerinden BIOS version yazan kısımdan buradaki sürümle sizin sürümünüzü kıyaslayarak bakabilirsiniz.

Bu linkte sizin anakartınızın son BIOS sürümü bulunmaktadır peki benim anakartımın BIOS'u güncel mi değil mi? Diye nasıl bakarım derseniz BIOS üzerinden BIOS version yazan kısımdan buradaki sürümle sizin sürümünüzü kıyaslayarak bakabilirsiniz.

Yanlış yere bakmışım sanırım. Cap formatında bir dosya indirdi. Bunu nasıl açacağım? @KaanKuru

1673447229387.png

Bu son sürüm BIOS bunu indirip EZ Flash üzerinden kurmayı deneyebilrisniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı