3. nesil Ryzen işlemciler beklenmeli mi?

bayonetcharge

Kilopat
Daha fazla  
15 tatilde bilgisayar almayı planlıyordum fakat Ryzen 3. nesil işlemciler duyuruldu. Sizce beklemeli miyim? Sistemi 1 yıl güncelleştirme şansım yok. RTX 2070 ile 1080p'de kullanmayı planlıyorum. Yeni işlemciler ne zaman çıkar yaklaşık olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
7nm gelecek olması beklenebilir kılıyor bence. Eğer aceleniz yoksa bekleyin ancak 2019'un ortalarında piyasaya sürüleceği belirtilmiş. Önümüzde hem ciddi bir zaman hem de dolar gibi bir sorun var. Her an her şey olabiliyor. Size kalmış tercih.

Ayrıca RTX 2070 ile 1080p'de kullanacaksanız boşuna ekran kartına o kadar para vermeyin.

Eğer ucuzdan 2. nesil Ryzen bulursan al direkt. Beklerim dersen tahminimce nisan-mayısa kadar beklersin. Bu arada 3700X, 12 çekirdek ve o frekanslarda olursa 329$ falan hayal. 7nm ile birlikte fiyatların ciddi şekilde artacağını düşünüyorum. Karar sizin elbette.

Eğer sürekli güncel olanı kullanma gibi bir takıntınız yoksa ve bütçeniz varsa beklemenizi önermem. Ne zaman öleceğimiz belli değil zaten imkan varken al ve kullanmaya başla derim.

Eğer sürekli güncel olanı kullanma gibi bir takıntınız yoksa ve bütçeniz varsa beklemenizi önermem. Ne zaman öleceğimiz belli değil zaten imkan varken al ve kullanmaya başla derim.
[emoji23] biraz ironi bir cevap olmuş. Ölücez diye her şeyi o an mı yapalım. Bende arkadaş gibi bekliyorum ama en fazla mart sonuna kadar beklerim herlade sonra aman be ölmicez mi zaten der alırım [emoji847]

[emoji23] biraz ironi bir cevap olmuş. Ölücez diye her şeyi o an mı yapalım. Bende arkadaş gibi bekliyorum ama en fazla mart sonuna kadar beklerim herlade sonra aman be ölmicez mi zaten der alırım [emoji847]
Yalan yok ama ha şimdi almışsın ha bekleyip yenisini almışsın ne fark edecek? 2'si de büyük ihtimalle oynayacağın oyunları rahat bir şekilde oynatacak. 5-10 FPS fark için beklemeye değmez.

Olay sadece FPS ile sınırlı değil. Ayni fiyat ile çekirdek performansi ve sayisi daha yüksek bir ürün almak varken gidip eski nesil islemci almak yanliş olur. Isı değerleri ve İslemci kullanimi düsecek. Daha güçlü bir işlemci ile oyunlar daha stabil çalışır. İşlemciye yüklenen oyunlarda sorun çikmaz. Ileride daha güçlü bir ekran karti alınabilir. Bunlar ıçin beklemek mantikli bir seçim olur.

Öncelikle, şahsen bekliyorum, ve bende 2070li bir sistemi 1080p de kullanacağım. 1080p için 2070 fazla diyenlere kesinlikle aldırış etme, fazla değil yer yer yetersiz bile kalıyor. İnsanlar ne düşünüyor bilmiyorum ancak artık rekabetçi oyun oynayan herkesin en büyük beklentisi, 120-144 fps arasında sabitlenmek. Bunu neden idrak etmek istemiyorlar? 2070 ultra ayarlarda apex legends’da 1080p de 140-160 fps arası gidiyor, pub-g de yine aynı ortalama, ayrıca bfnin batroyale modu çıktı grafikler akıyo, 2070 140fpsi zor görüyor. Nesi fazla bu kartın, kim artık 60 fps de oyun oynamayı ister ki özellikle online oynuyorsa. Toplamışken al kardeşim 2070 en azından 3-4 sene kafan rahat olur

Zaten sistemi topladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…