%3 parçalanmış disk ne anlama geliyor?

HDD kullanırken yazma işlemi yapınca yazılan veri diskin rastgele yerlerine yazılır. En iyi duruma getir işlemi rastgele dağılan verileri bir araya toplayarak veri okunacağı zaman HDD in daha hızlı ve stabil davranmasını sağlar. En iyi duruma getir işlemini yapmazsanız disk öyle parçalanmış gözükür.
Bir zararı var mı diye sormak istedim çünkü ne kadar birleştirme yapsam da gitmiyor.
Zaten %0 olması gerekiyor ilk attığınız mesaj yanlış bilgi.

Yanlış bilgi

%3'lük bir veri bozulmuş demektir. En iyi duruma getirdiğinizde bozuk veriler silinir ve daha optimize hala getirilmeye çalışılır.

HDD kullanıyorsanız yavaş yavaş ömrü tükenmek üzere diye biliyorum ve bende de %0 parçalanmış yazıyor.
Hocam ben bu laptopu alalı 8 sene oldu.
8 senede %3 parçalanma iyi dayanmış o zaman.

Hocam ben bu laptopu alalı 8 sene oldu.
8 senede %3 parçalanma iyi dayanmış o zaman.

Hayır arkadaşın attığı bilgi yanlış HDD'nin sağlığı ile alakası yok. En iyi duruma getire basarsanız çözülücektir.

Bir zararı var mı diye sormak istedim çünkü ne kadar birleştirme yapsam da gitmiyor.
Normalde anlatamıyorum galiba derdim de siz anlamıyorsunuz. Düşük olması gerekiyor zaten. Siz sıfır yapmışsınız. En iyi durumda. Bozuk olma miktarını söylüyor size. Sıfır bozukluk iyi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…