3 pin ARGB to 4 pin RGB yapmak mümkün mü?

dissosiatif

Kilopat
Katılım
29 Mart 2018
Mesajlar
27
Çözümler
2
Yer
Ankara Etimesgut
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kaynakçı/Beatmaker/kurye
merhaba
Thermalright frozen notte 240 ARGB sıvı soğutma satın aldım. 3 pinli ARGB girişlere sahip, kasam MSI MAG Forge 100M RGB 4 pinli kontrolcü var anakartım ise ASUS TUF B450-PRO Gaming 4 pinli RGB girişlere sahip. Maksadım sıvı soğutmanın fanlarını ASUS aurosync ile yönetmek bunu dönüştürücü ile mi yapmam lazım 3 pin to 4 pin ve bu bağlantıyı anakarta mı yoksa kasanın kontrolcüsüne mi takmam lazım?
Bir de anakartım da sanırım pump fan soketi yok ben sıvı soğutmanın pompasını fan çoklayıcıya bağladım ve çoklayıcının ucunda kasa fan bağlantısına taktım pompa devrini görebilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20240803_200156.jpg
    194,8 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20240803_200010.jpg
    356,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20240803_200038.jpg
    141,6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20240803_195912.jpg
    145,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsiniz ama astarı yüzünden pahalıya mal olur ve istediğin gibi renkler tam anlamıyla senkronize olamayabiliyor. Yani kısacası uğraştığına değmez. 2 tane RGB fan alıp taksan daha kârlı çıkarsın.
 
Knk maksadım yeni aldığım sıvı soğutmanın fanlarını anakarta bağlaman Aurosyncyi kullanabilmek argb olarak çalışmasada olur. Aslında şöyle bir şey buldum sipariş edeceğim işe yarar mı zararı dokunur mu biliyorum ama deneyeceğim.

 
Dostum o kablonun amacı o değil. RGB LED 4 pin 12V fakat ARGB ise 3 pin ve 5V. Fan çalışır ama Argb birdaha calismaz. 2. Linkteki de sadece kendi ürünlerinde çalışıyor ve tabi kendi denetleyicisi ile. Yani demek istediğim 1 kablo ile yapilabilicek birşey değil.
 
D


Dostum fan zaten çalışıyor onun kablosu ayrı boşta kalan 3 pin ARGB kablolarını 4 pin anakarttan veri ve enerji alması maksadım. Kendi ürünü dediğin nedir? Denemekte fayda var bence.

Tekrardan merhaba konuyu çözüme kavuşturmak için denediğim girişimleri ve başarısız sonuçlanan durumu sormak için tekrardan konuyu hortlattım. Linkini verdiğim DeepCool'un RGB dönüştücüsünü aldım doğru bir şeklide anakarta bağladım sıvı soğutmanın ARGB başlıklarını linkleyerek dönüştürücüyü taktım bir defa soğutma bloğu soluk yandı ve bir daha yanmadı LED'leri yanmış mıdır ya da nerede eksik var?

 

Dosya Ekleri

  • IMG_20250212_234339.jpg
    194,4 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…