3 Pinli Fanı Kontrol Etmek

Bunu sonradan yazdım, okuyun. 4 pinlilerle, 3 pinlileri birleştirmeyin.

Nasıl yani, arka taraftaki fan hariç hepsi 4 pin sadece arka taraftaki 3pin onu da 4 pinli olan kısma taktım.
Yani 4 pinli fanları çoklayıcı ile tek porta takın. 3 pin fan bir tane ise onu ayrıca tek olarak, diğer porta takın. DC mode işlemesi için, tek çoğaltıcıda 3 pin ve 4 pin fan olmayacak ayrı olacak.

Yani 4 pinli fanları çoklayıcı ile tek porta takın. 3 pin fan bir tane ise onu ayrıca tek olarak, diğer porta takın. DC mode işlemesi için, tek çoğaltıcıda 3 pin ve 4 pin fan olmayacak ayrı olacak.
Elimde şuan çoklayıcı mevcut değil maalesef , çoklayıcı ile bağlamasam ne fark eder hocam? Sıcaklık ile mi ilgisi var?

Elimde şuan çoklayıcı mevcut değil maalesef , çoklayıcı ile bağlamasam ne fark eder hocam? Sıcaklık ile mi ilgisi var?
Fan yuvası yetiyorsa sorun yok, ha yetmiyorsa zaten çoklayıcı lazım. Eğer fan yuvası kadar fan varsa, 3 pin FAN ayrı olarak 4 pin yuvaya takılı değil mi? Onu DC yapınca kontrol ediliyor olması lazım, başka bir şeyi yok.

Evet 4 pin yuvaya takılı. Dc yapıp ayarları kaydettim çıkıp biosa geri girdim Qfan a girdiğimde dc de yine gözükmüyordu. Bende dc yerine auto yaptım onu. Şuan daha sessiz.

CPU fan dışındaki kasa fanlarını BIOS'tan PWM yerine DC mode yaptın mı olur. 3 pini taktığın portu DC yap. 4pini taktığın portlar PWM olsun.
Eki Görüntüle 346754
Merhaba,

Güç kaynağındaki fan inanılmaz ses yapıyordu. Arkadaşın çözümünü uygulayınca sorunum çözüldü, çok teşekkür ederim. Şu anda kasamda 4 fan var. 1 3 4 ve su pompası yazanlar bu 4 fan. 2. kasa fanı yazan ise güç kaynağının fanı. Güç kaynağım ise Xigmatek Xtk-Tb-0600A Tauro 600W 80Plus Bronze Moduler Flat Fiyatı

Eski fanı çok ses yapıyor diye Xigmatek XLF-F1453 140x140x25mm Kasa Fanı Fiyatı buradaki 14 cm fanla değiştirdim. Benim sorum 500 RPM civarı hız güç kaynağının fanı için yeterli mi?

İkinci sorum da PWM fanlardan birini SYS Fan yerine Pump Fan girişine taktım. (Su pompası yazan) Bu sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• Fan Bilgisi.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 90
Eski fanı çok ses yapıyor diye Xigmatek XLF-F1453 140x140x25mm Kasa Fanı Fiyatı buradaki 14 cm fanla değiştirdim. Benim sorum 500 RPM civarı hız güç kaynağının fanı için yeterli mi?

Oyun falan oynuyor musunuz? Oynuyorsanız oyundayken yani PSU yükteyken PSU'nun sıcaklılarını elle bir kontrol edin. Çok aşırı ısınmıyorsa sorun olmaz. Ayrıca normal dolaşımdayken de sıcaklığını elle kontrol edin. Zaten normal dolaşımda PSU'ya fazla yük binmez o yüzden de fazla ısınmaz. Sorun olacağını sanmam. Siz yükte ve boşta sıcaklıklarını PSU sacına dokunarak bir test edin.
İkinci sorum da PWM fanlardan birini SYS Fan yerine Pump Fan girişine taktım. (Su pompası yazan) Bu sorun yaratır mı?
Yok sorun olmaz hepsi PWM sinyal gönderiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…