Çözüldü 3 sorumluluk ile sınıf geçilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Trkerr

Centipat
Daha fazla  
Bugün sorumluluk sınavına girdim. 2 tane sorumluluk sınavım kalmıştı bugün birini verdim ve 1 tane kaldı. Bu sene de 2 dersten kaldım ve şu an 1 sorumluluğum var. Yani toplam 3, sınıfı geçiyor muyum?

Çözüm
Evet, bir senede 3 toplamda 6 dersten sorumluluk hakkın var. Bir sene içinde 4 toplamda 7 olursa sınıf tekrarı oluyor.
Bugün sorumluluk sınavına girdim. 2 tane sorumluluk sınavım kalmıştı bugün birini verdim ve 1 tane kaldı. Bu sene de 2 dersten kaldım ve şu an 1 sorumluluğum var. Yani toplam 3, sınıfı geçiyor muyum?

Geçirsiniz ancak önce konu açmak yerine zaten fazlası ile böyle konu var onları takip etseniz daha iyi olur.

MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflarda dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Endişelenecek bir durumun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00