3 Şubat 2024 Technopat Site Teknik Sorunları

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Görsel yükleme hatası olarak tekrarlayan sorun Elastic Search'e bağlı bir hata. Tekrar kuruldu ancak site saatlerce hata verdi.

Hosting uğraşsa da çözüm uzun sürdü. Temeldeki sorunu halen tam olarak çözdüğümüzü düşünmüyorum. Güncellemeler ile, PHP sürümü ile ilgili oluyor genelde mesele.

Bilgilendirme için teşekkürler. Güncellemeler sonucu bazı eklentiler mevcut PHP sürümü ile uyumlu olmayabiliyor veya yeni PHP sürümüne geçilmiş ise henüz bu PHP sürümü ile uyumsuz eklenti ve modüller olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler bilgi için. Ben de telden veriyor hatayı sanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Site içi arama işlevini yürüten Elastic Search daha önce de çok kaynak tüketti, disk doldurdu vb. Şimdiki sıkıntısı da muhtemelen birden çok güncelleme ile ancak çözülür.

Site içi arama işlevini yürüten elastic Search daha önce de çok kaynak tüketti, disk doldurdu vb. şimdiki sıkıntısı da muhtemelen birden çok güncelleme ile ancak çözülür.

Elastic Search çok fazla kullanılan bir seçenek değil bence. İnternete direk sorunu yazdığınız zaman gerekli konu çıkıyor zaten.

Elastic Search çok fazla kullanılan bir seçenek değil bence. İnternete direk sorunu yazdığınız zaman gerekli konu çıkıyor zaten.
Yine de gerekli olduğunu düşünüyorum. Google'da index almayan ya da aşağıda kalan haberleri şahsen kendim direkt sitenin içerisinde aratıyorum. Bence her site için zorunlu bir seçenek.

Kullandığınızı farkında bile olmadığınız yerlerde is yapıyor. Olmadan da forum olur ama işlevi gerçekten güzel.

Eklentide hata varsa log dosyasına peş peşe sürekli hata kodu yazar. Log dosyası şişer ve bu dosyanın boyutu TB'ları bulabilir. Sunucunun disk alanı log dosyasından dolayı dolduğu için site işlevini kaybeder. Veritabanına yazma işlemi yapılmaz yani konu açamaz konulara mesaj atamayız. Sanırım buna benzer bir sorun yaşanmış olabilir. Daha önce başıma gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…