Çözüm 3 TB harddisk Windows 7'de neden 2 TB görünüyor?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

theckar

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar tecnopatta yeniyim. Eskiden PC'de 500 gb bir harddisk takılıydı. Sonra eniştemden bir tane 3 TB harddisk aldım 2 tane. Nasıl takıldığını bilmediğim için 500 GB'yi çıkarıp 3 TB'yi taktım sonra windows 7 format attım. Atarken 2 TB yeni birim oluşturabildim. 700 GB'si yeni birim olmuyordu. Bende bu zamana kadar böyle kullandım. Size sorum ben bunu Windows 7'de 3 TB yapabilir miyim ya da 2 harddiski birden nasıl bağlıyabilirim ? Ayrıca her format attığımda küçük boyutta 101 MB gibi bir yer oluşuyor. Bunu silmek vede oluşmaması için ne yapmalıyım?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmadan bu durum gerçekleştrilebilir mi?

Windows 7 kullandığınızdan ve Windows 7'nin GPT desteği olmadığından :) Sonra neden Windows 8 öneriyorsunuz demiyorlar mı bi de :) Al işte çağırıcam o ileri zeka arkadaşları buraya, hadi çözüm üretin. Hadiiiii!

Çözüm basit: UEFI Windows 8.1 kuracaksınız. Bu işlem diski GPT olarak biçimlendirecektir ve böylece diskin tam kapasitesini kullanabileceksiniz.

Burada gösterdiğimiz gibi:

BIOS Ayarları, UEFI Windows 8.1 Kurulumu ve Sürücü Yükleme Rehberi » Technopat

Windows 7 GPT disklerden boot edemiyor diye biliyorum. Her halükarda 7 devri bitti zaten.

Aynı sorun benimde başıma geldi. 3 tb seagate hdd aldım ve bilgisayara taktım. 2 tb ve 700 mb gibi iki bölüm oluştu ve 700 mb kısım ayrılmamış olarak görünüyordu. Çözüm diskin gpt olarak formatlanması. Ayrılmamış dediği yerin sol tarafında bulunan disk 0, yada disk 1 yada disk 2 artık hangisi yazıyorsa üstüna mouse sağ tıkla ve gpt diske dönüştür seçeneğine tıkla. Artık ayrılmamış kısmı formatlamış ve kullanılabilir yaptık. Aynı şeyi hem 2 tb hemde 700 mb için yap. Formatladıktan sonra istersen birleştir tek parça 3 tb yap tercih senin, kolay gelsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sorunu Recep Abinin dediği gibi Windows 8.1 kurdum. BIOS'ta UEFI özelliği olmadığı için normal kurulum yaptım. Sorunumu çözdüm. Yardımlarınız için sağolun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı