3 TB WD BIOS'ta gözükmeme sorunu

murat2098

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3 TB WD Green disk aldım arşiv amaçlı.
Gigabyte P67-Ds3-B3 anakartta 3 TB unlock yazılımı ile kurulum yaparken disk 2'ye bölüyordu. Otomatik 2 GB ve 700 MB olarak tam göremediğim bir uyarı çıktı ve mouse işaretçisisin yanında çıkan daire dönmeye başladı. Bayağı bir zaman geçip hiç bir şey olmayınca ben bilgisayarı kapatıp açtım şimdi HDD, BIOS'ta bile görünmüyor. Ne yapabilirim? Servislik mi oldu daha yeni almıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
bunların hepsini denediniz mi?

1- diskin kablolarını değiştirmeyi deneyin (sata güç ve sata data)
2- diski çıkarıp biostan diske uygun ahci ve ide modları ayrı ayrı yaparak diski tekrar çalıştırın.
3- anakart üzerinde sata yuvalarını değiştirin. amd çipsete ait sata (mavi olanlar) ve diğer satalar (beyaz)
4- anakartın bu disk için geçerli olan bios sürümünü kontrol edin. 3 tb mevcut bios ile tanınmayabilir.
5- diskte jumper değişikliği yapabilirsiniz. sata3 (6gbps) modundan 1,5gbps
6- diskten mevcut ses dışında garip sesler geliyor mu
7- son olarak uygun aparatlarınız varsa diski usb bağlantısı üzerinden deneyin.

Teşekkür ederim ama hepsini denedim garip ses yok
Anakart 3 tb desteği yazılımla oluyordu zaten orada problem çıktı 2 tb ve 700 gb olarak 2 ye bölerken cortladı
Daha başka güncel bir pc yede taktım oradada tanımadı

14 günlük süre dolmadıysa birebir değişim talebinde bulunun. hiçbir çözüm fayda etmediğine göre diskte bir sorun var. pcb bozulmuş olabilir.

Teşekkür ederim , gönderdim aldığım firmaya değiştirdiler HDD i sıfırıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…