3 yıllık Acer laptopun performansı düştü

Rietveld

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 yıldır kullandığım 3050 ekran kartlı ve Ryzen 5 5600H işlemcili Acer laptopum ölmek üzere. Yaklaşık 1-2 haftadır var bu sorun. Sürücülerim güncel, bilgisayarı da temizledim, herhangi bir virüste yok. Mesela CP77'ye girdiğim zaman GPU'da CPU'da %50 civarında takılıyor oyun içinde aşırı kasma ve drop oluyor. Önceden orta ayarlarda 30-40 FPS alırken şimdiyse her şeyi en düşüğe çeksem bile droplu 15 FPS alıyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Isınma sorunun var mı? Sonrasında en stabil hissettiğin driveri geri yüklemeyi deneyebilirsin eskisini DDU ile silerek. Bazen bir sürücü performansı fazlasıyla negatif etkileyebiliyor.

Hocam driverleri felan geri yükleyebilirsin, veya ekran kartını sıfırlayabilirsin belki bilmiyorsundur,
Ctrl+Shift+Windows+B
bunları yaptıktan sonra ekranın 2 kere gidip gelebilir ekran kartın sıfırlandığından dolayı olur.
ve bilgisayar fişte değilkende arada fps düşüşü olabiliyor laptop kullanıcısı değilim ama bazı kullanıcılar o sorunu yaşıyormuş.

Boştayken GPU 70 CPU 90'larda geziniyor, oyun içinde GPU 90 CPU 100 civarı.

Alev alev hocam onlar ne öyle. CPU kendini kısıtlıyor yüksek ihtimalle bakım vakti gelmiş de geçiyor.

GPU de aynı şekilde kısıtlanıyor olabilir.

Güç seçenekleri ne âlemde peki hocam.

Alev alev hocam onlar ne öyle. CPU kendini kısıtlıyor yüksek ihtimalle bakım vakti gelmiş de geçiyor.

GPU de aynı şekilde kısıtlanıyor olabilir.

Hocam ilçede 1 tane bilgisayarcı var getirdim götürdüm tozunu bile almamış adam, internetten termal macun falan almıştım onu da sürmemiş, kendim yapabilme ihtimalim var mı?

Güç seçenekleri ne âlemde peki hocam.

Bayağı uzun zaman önce ayarlamıştım isimlerini tam bilmiyorum ama hepsinin yüksek performansta olması lazım.

Hocam ilçede 1 tane bilgisayarcı var getirdim götürdüm tozunu bile almamış adam, internetten termal macun falan almıştım onu da sürmemiş, kendim yapabilme ihtimalim var mı?

Var hocam yapılır pek zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…