3 yıllık Acer laptopun performansı düştü

Hocam ilçede 1 tane bilgisayarcı var getirdim götürdüm tozunu bile almamış adam, internetten termal macun falan almıştım onu da sürmemiş, kendim yapabilme ihtimalim var mı?

Yani hiç yapmadıysan yüksek ihtimalle anlık kalpten gitme ihtimalin var . Biraz karışık gelebilir. Videolardan izleyerek falan yapılır aslında. Bir de termal macunun ne olduğu da önemli her macun laptopa uyumlu değil.
 

Hocam gelişmiş ayarlari var onun CMD komutu ile açılan oradan işte kökleyebilirsiniz sistemi lakin bu haliyle 100 derece görüyorsa ilk önce bakım cidden sart.
 

Wipaste C2 var hocam uyar mı?

Hocam gelişmiş ayarlari var onun CMD komutu ile açılan oradan işte kökleyebilirsiniz sistemi lakin bu haliyle 100 derece görüyorsa ilk önce bakım cidden sart.

Bu gece çalışacağız o zaman hocam.
 
Boştayken GPU 70 CPU 90'larda geziniyor, oyun içinde GPU 90 CPU 100 civarı.

Diğer arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. PC'de havalandırma konusunda fiziki bir hasar yoksa termal bakım şart gibi. Laptop macunlarında pumpout ihtimali sebebiyle yeni bir konu açın ve deneyimli kişilerden fikir alın. Laptopta macun ile ilgili sorun yaşayan kullanıcıların konuları bolca mevcut. O konulara da göz gezdirebilirsiniz, yorumlarda güzel öneriler bulabilirsiniz.

İlk defa böyle bir işlem yapacaksanız önce nette PC modelinizin "tear down/disassemble" videolarını izleyin. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak verebileceğim öneriler;

PC'yi açtığınız her aşamada bir fotoğrafını çekin.

Söktüğünüz vidaları gerekirse isim etiketi ile ayırın. Bir anda elde bir sürü vida olunca hangisi nereye anlamak zorlaşıyor.

Laptoplarda kullanılan vidalar yalama olmaya çok müsait. Mümkünse iyi bir tornavida ile yapın.

Kasayı açar açmaz batarya bağlantısını çıkarın.

Kulak temizleme çubuğu veya kolay dağılmayacak bir bez parçası yardımıyla CPU ve GPU üzerindeki macun kalıntılarını temizleyin.

Anakart üzerindeki bileşenlere müdahale etmeyin. Sadece soğutucu borularını sökün.

Son olarak çiplerin üzerini kaplayacağım diye macunu boca etmeyin, biraz sürün zaten soğutucuyu taktığınızda üzerine binen baskıyla kendisi dağılır.

Vidaları sıkarken aşırı güç uygulamayın, zaten çok kısa vidalar. Soğutucu montaj vidalarını yalama yaparsanız işiniz zor.

Bir de işlemci soğukken sogutucuyu sökmek zor olabilir. Gerekirse önce biraz çalıştırıp macunun kıvamlanmasını sağlarsınız.
 
Hocam ilçede 1 tane bilgisayarcı var getirdim götürdüm tozunu bile almamış adam, internetten termal macun falan almıştım onu da sürmemiş, kendim yapabilme ihtimalim var mı?
Temizlik ve termal macun zor birşey değil. Bunun üzerine birkaç video izleyin, nasıl çıkaracağınızı bilemediğiniz parçaları özel olarak internetten aratın. Eğer bilgisayara sert davranmazsanız hiçbir şey olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…