3 yıllık sistem için güç kaynağı önerisi

Bütçe
4000

emtu23

Decapat
Daha fazla  
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Yaklaşık 3 sene önce almış olduğum hazır sistemim bir akşam eve geldiğimde açılmadı. Ekran kartını çıkartıp denedim, BIOS pilini çıkartıp taktım fakat fayda etmedi. Bu yüzden sorunun güç kaynağından olduğunu düşünüyorum. Anlamadığım için anakartıma ve soket sayılarına uygun bütçe dostu bir güç kaynağı arıyorum. Sanırsam bu sisteme 750W yeterli olacaktır. Bütçem 3000 lira civarında fakat kesin alman lazım dediğiniz bir ürün olursa 4000 lirayı da zorlarım. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Ekteki sistemin haricinde 970 EVO Plus 1 TB SSD var, ne kadar fark ettirir bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20251207_233459.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 15
Hocam niye PSU'dan olduğunu düşündünüz ki, bence biraz daha bakın ki masrafa girmeyin. Hiç mi güç almıyor?

Bürçe çıkarsa bu ürüne bakabilirsininz, uzun yıllar kulanabilirsiniz.

Ama sorun PSU'dan olmayabilir. Anakart/işlemci/ram/ekran kartı de olabilir.

PSU start alıyor mu? Eğer hiç hareket yoksa sistemden PSU'yu komple söküp videodaki gibi start vermeye çalışın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam niye PSU'dan olduğunu düşündünüz ki, bence biraz daha bakın ki masrafa girmeyin. Hiç mi güç almıyor?
Başka nasıl kontrol edebilirim? Pek bilmediğimden güç kaynağı sorunu olarak düşündüm. Sorun diğer parçalardansa anlamak için ne önerirsiniz?

Başka nasıl kontrol edebilirim? Pek bilmediğimden güç kaynağı sorunu olarak düşündüm. Sorun diğer parçalardansa anlamak için ne önerirsiniz?
Bu arkadaşın attığı videoyu izleyip yapmayı deneyin.

Farklı ve sağlam sistemler ile parça değiştirmekten başka bir çare yok malesef.

PSU'yu kısa devre ile denedim çalıştı yani fanı dönmeye başladı. Sorun BIOS pilinde olabilir mi? Bittiyse sistem start vermeyebilir mi? Ya da güç tuşuna giden kabloda mı sıkıntı vardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…