3 yıllık sistem yükseltme

Nimeryaa

Hectopat
Daha fazla  
Lise 3. sınıf öğrencisiyim elimde 3 yıllık şu anki performansı ortalamanın altında olan bir masaüstü bilgisayarım var. Yeni bilgisayar toplamak istiyorum fakat bu işi seneye, sınavlar bitinceye erteledim.
Bu nedenle şimdilik elimde bulunan bilgisayarı bu bir yıllık süreçte bana sorun çıkartmadan oyun oynatabilecek bir hale getirmem gerekiyor. Birkaç ekleme yapacağım fakat ekran kartı ile işlemci fanını değiştirmem yeterli olur mu? Yoksa komlpe bir değişiklik yapılsa daha mı kârlı olur?
Teşekkürler...

M5A97 R2.0
Nvidia GeForce 420
AMD FX-6100 Six-Core
KVR16N11/8
Win7 Ultimate

Anakart ve işlemci DX12 için gayet iyi. Orta şekerli ekran kartlarında sorun oluşturmaz. Bellekte yeterli ama ekran kartı cacık. R7 360 gibi bir ekran kartı alırsanız eğer yeterli olacaktır. Fan sesi rahatsız ediyorsa EVO 212 alabilirsiniz.

Fan sesine karşı çok hassasım acayip sinir oluyorum nedense. ^^
Ekran kartı olarak bunu düşünüyorum: "Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2"
Sizce uygun mudur?

400 serisi çıktı artık. 200 serisi önermiyoruz. Ayrıca fan sesine karşı duyarlıysanız Dual-X, kasayı camdan fırlattırır ses konsunda. Sapphire serisinden Nitro modellerini öneriyorum sadece. Asus Strix, MSI T.F modellerine de bakabilirsiniz. Ekran kartı için bütçeniz nedir?

İlginiz için teşekkürler.
RX 480 büyük ihtimalle bu yaza yetişmez.
Mümkünse bu ay içerisinde almak istiyorum.
Bir de R9 380'in fiyatları 800'lerde geziyor. Fiyatı bi' tık daha düşük bir ekran kartı önerebilirseniz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…