30.000₺ Sistem Önerisi

LG sıkıntılı mı ki neden alma dediniz?
Ben 4-5 tane monitörünü kullandım ilk kullandığım çok iyiydi ama sonrakilef iyice saçmalamaya başlamışlardı ölü pikselleri çıktı ama ginede şans işi diyebiliriz şansını denemekte fayda var.LG telefonda iyi götüntüleme aygıtlarında tam bir kepaze.

Size bir naçizane fikir belirteyim. RTX 2080 Ti Lightning Z modeli kullanacağınız bu sağlam sisteme Ryzen kullanmayın i9 9900K kesinlikle kullanılmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: poe
Monitör piyango işi özellikle IPS olanlar. Yinede dikkate alacağım teşekkür ederim.

Size bir naçizane fikir belirteyim. RTX 2080 Ti Lightning Z modeli kullanacağınız bu sağlam sisteme Ryzen kullanmayın i9 9900K kesinlikle kullanılmalı.
Sebebini açıklayabilir misin?

Konu troll değil olarak yorumluyorum.
Sistem güzel, 3900X uzun süre her işinize yeter ki işlemciyi alınca anakarta yapışmıyor sonuça isterseniz 300-500 TL inerek satıp 3950X e geçersiniz 3ay 6ay 1yıl sonra.
Bütçeniz sorunsuz, soğutucu bunu öneririm.
Yerinizde olsam zaten NZXT 'i alır ve takım olarak radyatör ve kasadaki tüm fanları adreslenebilir Corsair alırdım. Hem hepsi aynı olurdu hem kafam rahat olurdu ama takıntınız yok ise o fanlar da çok iyi (radyatör üzerinde gelen)

İlla RGB olmalı derseniz de;

2K 1ms 165Hz olan monitöre 5000TL veriyorsunuz. Öyle bir sisteme 4K Monitör takmamak hata olur. Linkteki monitörü al stokta olmayan parçaları da boşuna seçmeyin getirmezler de getirseler de fiyatını size pahalıya keserler. Daha iyi bir sistem toplanabilir.

Zaten 3900X stok sorunu mevcut o yüzden beklemek zorundayım. Kasım'a kadar hala stok gelmezse 3950X alacağım. Soğutma konusunda haklısınız pek RGB takıntım olmasa da dediğiniz gibi takım halinde yaparsam görüntü olarak da ekstra hoş gözükür.
Öncelikle üslubunuza dikkat ederek yorum yazın. Konunun troll olmadığını belirteyim ek olarak da ekran kartımın mevcut olarak halihazırda bulunduğunu göstereyim.

Ve 4K 60Hz monitör kullanmayı ben de biliyorum. 4K çözünürlükte neden gidip 60Hz monitör kullanayım. Bu sistem bana uzun süre 4kda Ultra ayarlarda 60FPS veremeyecek. Stokta olmayan parçalar geldiğinde bana normalin üstünde fiyata satacak olurlarsa zaten neden alayım. Biraz mantıklı yorum yazın yazarken. Daha iyi sistem toplanabilir diyorsan buyur aklındaki sistemi yaz.

Yenileme hızı 60 olması belki arkadaş 4 kat indirerek 1080p oynamak isterse dalgalanma olayı olabilir. Ben yaşadım. Şöyle bir bakınca evet troll sanıyorsunuz. Aslında Lightning Z almak yerine Crossfire yapabilir.Nasıl diğer parçalarda Crossfire yapılıyorsa 12. 000 tl ile Crossfire yapabilir. Bende bi yandan troll sanıyorum. O ekran kartını alınca soğukluk 20-30 inmeyecek bence bu konuda hata yapıyor.

Konu tartışmaya dönmez umarım herkes kendinden sorumludur. O kart bildiğim kadarıyla en iyi silikonlu GPU ya sahip yani nasıl her 2080Ti 2GHz'i geçemiyor, bu kart bildiğim kadarıyla 2.15GHz'leri vuruyor ince ayar ve bilen birisi 2.2GHz'lerde kullanabilir sanırım. Soğutmasına gelince o hızlarda soğutabilir + görüntü olarak çok şık. Custom sıvı soğutma yapılmadıkça bence en hoş görünen 2080Ti o kart.
Troll konusuna gelelim, trollse de biz görevimizi yapıyoruz tartışmaya gerek yok sonuçta gerçek te olabilir bilemeyiz. Arkadaş topladıktan sonra kapak mahiyetinde SS atabilir sistem ile ilgili inanan inanmayanlarda görmüş olur. Gerçekten tartışmaya gerek yok bilgi verelim öğrenelim topluca gelişelim yeter bence.
Ayrıca 2K yüksek Hz seçimizini beğendim ama cidden o monitör o parayı eder mi düşünmek lazım, 3-3.5 arasına güzel 2K 144Hz ler var bildiğim kadarıyla, aradaki bütçe ile farklı şeyler yapılabilir ya da cebe kalabilir.

Crossfire günümüz için yeterli performansı vermiyor. Aklımda vardı SLI yapmak ama değmeyecek miktarda performans veriyor. 12.000TL ile 2080Ti ile olmasa da diğer kartlar ile yapılabilir. Ben kartı 9400TL'ye aldım. Tercih meselesi herkesin fikri aynı değil burada ben öneriler için konuyu açtım.
4k monitör al diyen arkadaş doğrudan hz ve çözünürlük değerine bakmış belli ki. IPS ve g-sync destekli olduğuna dikkat etmemiş.
Asus PG279Q modelinin fiyatının yüksek olmasını sebebi IPS panel olması ve içerisinde G-Sync modülü bulunmasından dolayı. Stok olmadığından muhtemelen alamayacağım. Bu özellikte olan monitörler genel olarak pahalılar. O yüzden IPS panel ve yazılımsal olarak G-Sync destekli olan Asus Tuf Gaming VG27AQ model monitörü almayı düşünüyorum. Fiyatı biraz daha düşük olacak diğerine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…