30.000 TL bütçe ile hazır sistem önerisi

gamaceti

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar normalde sadece ekran kartı yükselterek tek tek toplayacaktım bilgisayarı ancak biraz para biriktirip tüm bir PC almak için bekledim şu an 30.000 TL bütçem var ancak kafam aşırı karıştı. Direk tek tek toplamak yerine hazır sitelerden PC almak istiyorum. 2. el istemiyorum ve o civardaki hazır sistemlere baktığım zaman vatandaki Ryzen 5 5600 RX 9060 XT 16 GB'li PC dikkatimi çekti 32000 TL idi yanlış hatırlamıyorsam ki bazen yüzde 15 indirime giriyor ve bütçeme uyuyor. Forumda dolaşıp baktığımda ise Ryzen 5 5600'ün RX 9060 XT 1080p de darboğaz olacağını söylüyorlar ama benim monitörüm Max 1080p destekliyor. Daha sonra RTX 5060 i3 12100F'li ya da Ryzen 5 5600'lü olanlı birkaç PC gördüm onlar da bütçeme uyuyordu. Ona da forumda baktığımda belki biraz darboğaz olabileceğini söylemişler fakat sonra da 8 GB VRAM'li ekran kartı alınmaz almayın demişler. Ne yapmam gerek? Ne almalıyım yardım eder misiniz?

Eğer bütçeniz 30K seviyesindeyse 8gb Vram'den kaçış yok gibi duruyor. Ben şahsi olarak bütün güncel oyunları 2K'da oynayım şu kadar fps alayım derdinde olmadığım için açıkçası RTX 5060lı ve DDR5 ramli bir sistem gayet mantıklı geliyor. Ama dediğim durumda değilseniz bütçeyi en az 40K yapmak gerekebilir. Eğer uzun soluklu bir düşünceniz varsa bütçeyi biraz daha arttırana kadar beklerim. Gerekirse 1-2ay sonra 40-45K seviyelerinde bilgisayar bakmakta mantıklı.

Bende senin gibi üşenip tek tek yerine hazır toplayacağım eskisini satacağım. Sıcak fırsatları takip et, yılsonuna yaklaştığımız için ve yeni kanundan dolayı hazır sistemler çok sık kampanyaya giriyor.

Tamam hocam aklımda bulunsun. Belki bütçeyi yükseltirim bir daha hiç olmadı.

Tamam fırsatları takip edeceğim hocam teşekkür ederim ama yeni kanundan haberim yoktu ne oldu acaba?

Sonuçta 2-3 sene hazır sistemlere hiç ellemiyoruz. Sizin bütçede çoğu anakartlar artık DDR4 destekli ve alt modeller. Yükseltmek istesekte çok bişeyler ekleyemiyoruz. En azından almışken 2-3 sene sonra bir ekleme yapabileceğimiz orta-üst sınıf anakartların olmasıda önemli bana göre.
Hatta sizin yerinizde olsam şuan 6-7k aralığında bir monitör alırım. Taksit bitincede kasa bakmaya başlarım. Hem bir anda üst seviye borçlara girmemiş olursunuz hemde sistemi yenilerken hala 1080p ekran kullanmamış olursunuz. Ekran kartıda hakkını vermiş olur

Mantıklı hocam dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…