30.000 TL İş Bilgisayarı Toplama

Bütçe
30000-35000

HarleyDavidson

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sinema
Arkadaşlar merhaba. Bundan birkaç sene önce bilgisayar toplamak için konu açmış, maddi durumumu toparlayamadığım için bilgisayarı edinememiştim. Çok şükür ufak bir birikim yaptım ve en kısa sürede ihtiyacım olan "iş bilgisayarını" toplamayı düşünüyorum. Video, fotoğraf, ses, modelleme vs. işlerde ağırlıklı olarak Adobe programlarını kullanabileceğim 30.000, çok zorlanırsam 35.000 TL bütçeli sağlam bir sistem toplamak istiyorum. Daha önce hiç tecrübem olmadığı için ve kısa zamanda tekrar toplamak ya da güncelleştirebilecek bir bütçem kalmayacağı için güvenilir yerlerden, beni uzun süre idare edebilecek (minimum 5-6 yıl) bir sistem toplamamda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Bazı sitelerde hazır toplanmış sistemler var içinde iyi ekran kartları iyi ramler olan sistemler fakat kimi özellikleri beni cezbetse de bu hazır sistemlerde fiyat farkını ödeyip istediğimiz ya da istemediğimiz özellikleri ekleyip çıkartabiliyor muyuz hiç bilmiyorum. Nasıl olur bilmiyorum fakat ben az buçuk istediğim özellikleri yazacağım. Ayrıca bütçenin içinde monitörün de olduğunu unutmazsanız çok sevinirim.

Tercihen i9 işlemci (olmazsa i7 olabilir),
Tercihen 2x32 64 GB RAM (olmazsa 2x16 32 olabilir),
RTX 3000 serisi ekran kartı,
Hızlı bir SSD,
Yaşadığım yerde havalar oldukça sıcak olabileceğinden iyi bir soğutma sistemi (?)
Görsel içerik üretimlerinde kullanabileceğim büyük bir monitör.

Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Şimdiden çok teşekkür eder herkese iyi forumlar, sağlıklı günler dilerim.

NOT: Bilgisayarlar ve bilgisayar toplama işleri anladığım konular olmadığından, anlatmak istediklerinizi tam olarak anlamayabilirim, lütfen kızmayın.

Hocam bu sistem 36.876 TL RAM'i 32 yaparsanız 2000 TL'lik bir fiyat düşüşü elde edersiniz benim yapabildiğim bu kadar bence güzel oldu ama soğutucu konusunda pek emin değilim.

30bin lira bütçen varsa bence burda sorma. Yüzyüze biri ile konuş. Çünkü başka sıkıntılarda çıkabilir yanında biri olursa anında çözülür.
Birde normalde nasıl iş yapıyorsun ?
Şu sıralar arkadaşın bilgisayarı kullanıyorum hocam. Yüz yüze kiminle konuşurum, nereden alırım bilemiyorum. İstanbul'a gidip İtopya ile görüşebilirim belki, bir bildiğim orası var. Onun dışında bildiğimiz teknoloji zincir marketlerden pahalı olur diye düşünüyorum.

Hocam ekran kartı biraz fazla olmuş sanki bir de intel tabanlı bir sistem düşünüyorum, çok teşekkür ederim
RTX 3070 Ti, 5900X ile sistem toplamak yeterli olmaz mı?
Adobe programlarının Intel ile daha uyumlu çalıştığını duymuştum o yüzden Intel düşünüyorum hocam.

İfadeler: T21
Hocam ekran kartı biraz fazla olmuş sanki bir de Intel tabanlı bir sistem düşünüyorum, çok teşekkür ederim

Hocam O zaman RTX 3070 Ti bir sistem işinizi rahatlıkla görecektir o zaman eğer kullanacağınız programlarda AMD işlemciler sorunusuz çalışıyorsa R9 5900X öneririm i9 11900K biraz daha gerisinde kalıyor Ryzen 9 5900X in.

Çok teşekkür ederim, bundan iki sene önce konu açtığımda bu durumlara yabancı olduğum için işlemci konusunda çok temiz azar yemiştim o zamanlar Adobe programlarının Intel işlemcilerle daha iyi çalıştıklarını söylemişlerdi. Şimdiki teknoloji nasıldır bilemiyorum.

İntel:
AMD:
5800X hem iş hem oyun için çok daha iyi bir seçim olacaktır.
Monitör:
Küçük gelirse 32 inç modeline bakabilirsin.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Araştırmalarıma göre 5900X epey iyiymiş sanırım Intel'den vazgeçeceğim Peki şöyle bir sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Pek oyun oynayan birisi olmadığım için 3060 Ti iş için yeterli olur mu bilemiyorum.

AMD 5900X İşlemci
G Skill Trident Z 2x32 64 GB RAM
Gigabyte x570 Aorus Elite Anakart
RTX 3060 Ti Ekran Kartı
Samsung 1 TB 980 Evo SSD
NZXT Kraken x63 Sıvı Soğutma (sıvı soğutma hakkında hiçbir fikrim yok elbette değişebilir)
Monitörü daha uyguna bulabilir miyiz? Şimdilik 4K olmasına gerek yok. 4K'ya çıkınca fiyat uçuyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…