30.000 TL İş Bilgisayarı Toplama

Bütçe
30000-35000
3060Ti yeterli olacaktır, iş için 5900X seçmeniz tabi daha iyi bir seçenek
Monitör olarak bu iş görür:
Pivot özelliği yok sanırım o yüzden bunu da almanız işinize yaracaktır:

Çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim. Sizi biraz yordum fakat ilk defa bilgisayar toplayacağım için kasanın tasarımına da önem veriyorum (biliyorum herkes kasadan kısıp sisteme yatırım yapıyor) kasa olarak kendinden fan ve PSU içeren (bunun iyi bir şey olup olmadığını bilmemekle beraber) kasalar var sanırım. Bunlardan tasarımı da güzel olan bir kasa önerebilir misiniz? Bir de işlemci için soğutucu, bunlardan sonra da sanırım geriye HDD dışında bir şey kalmıyor

Kasa:
Soğutucu:
Anakart:
GPU:
Benim önerim bu şekilde olacaktır.

Son düzenleme:

Hocam dediğime geldiniz sevindim çünkü 5900 X sağlam bir işlemci eper Intel düzgün bir işlemci yapsa asla amad almam ama Intel yapmıyor artım eskisi gibi stabil işlemci şu anki AMD 5000 serisi de gerçekten göz ardı edilmeyecek kadar sağlam 3060 Ti bir sistem 10 numara olacaktır 3070 de olabilir R9'a o yakışır aslında.

Teşekkürler hocam 3070,3080 ve bunların Ti serilerine çıkınca fiyat inanılmaz artıyor. 3060 Ti, 3070,3080 ve 3070Ti nereden uyguna ve güvenilir bir şekilde alabilirim bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilirim

CPU: AMD R9 5900X - 5.099 TL

Anakart: ASUS Tuf Gaming X570-Plus - 1.646 TL
Alternatif;
MSI X570 Gaming Plus- 2.000 TL

GPU: ASUS Tuf Gaming RTX 3070 Ti - OC. - 16.591 TL
Bütçe arttırma olasılığın varsa RTX 3080;
MSI Suprim X RTX 3080 - 18.970 TL (İş için ise çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum.)

RAM: G.Skill Trident Z Neo (2x16) 32GB 3600Mhz CL16 - 2.129 TL

Soğutucu: Corsair Elite Capellix 360MM - 1.867 TL

SSD: Samsung 980 Pro 1TB - 2.349 TL

KASA: Fractal Design Define S2 - 1.840 TL

PSU: Corsair 80 Gold 850W - 999 TL
alternatif yeni sürüm; 1.550 TL

Toplam:
CPU: 5.099 TL
Anakart: 1.646 TL
GPU: 16.591 TL
RAM: 2.129 TL
Soğutucu: 1.867 TL
SSD: 2.349 TL
Kasa: 1.840 TL
PSU: 999 TL

Toplam: 32.520 TL

Bahsettiğin fiyat bedelinde en iyi şekilde verim alabileceğin bir sistem toplamaya çalıştım, birkaç parça zaten kendi kullandığım parçalar. Bu parçaların fiyatlarını takip edip daha da indirimli halini yakalayabilirsin. Bu arada seçtiğim satıcıların hepsi güvenilir, ekran kartı için bilmiyorum, daha önce oradan (bizdehesaplı) hiç alışveriş yapmadım. Ekran kartı piyasası değişkenlik gösterebiliyor belki daha da uygununu yakalayabilirsin.
Öncelikle SSD hızlı olmasını vs. istediğin için soğutucu ve SSD seçiminde kendi kullandığım parçalardan seçtim, memnunum. Kasa konusunda fiyatı daha da aşağı çekebileceğin kasalar bulabilirsin, kasalar hakkında çok bilgi sahibi değilim. Daha uygun fiyatlı bulabilirsen fiyattan kar etmiş olursun. Fakat PSU fiyatını 999 TL'yi o marka ve modele göre gayet uygun bulduğumu söylemeliyim. Umarım faydalı olabilecek bir etkisi olur.

Hocam çok teşekkür ederim. Cooler Master TD 500 Mesh kasasında kendinden PSU var. İki modeli var biri 650 biri 750 Watt gücünde. Bu şekilde alsam daha uygun olmaz mı? Bir de kaç Watt almalıyım?

Hocam çok teşekkür ederim. Cooler Master TD 500 Mesh kasasında kendinden PSU var. İki modeli var biri 650 biri 750 Watt gücünde. Bu şekilde alsam daha uygun olmaz mı? Bir de kaç Watt almalıyım?
Düşük değerler, bu ekipman için en az 750W olması gerekli, ayrıca PSU'nun da sağlam bir PSU olması lazım. En az 750W gerekiyor işlemciyle ekran kartına.

Düşük değerler, bu ekipman için en az 750W olması gerekli, ayrıca PSU'nun da sağlam bir PSU olması lazım. En az 750W gerekiyor işlemciyle ekran kartına.
Teşekkür ederim. Sistem az buçuk oturmaya başladı. Emin olamadığım iki parça var biri RTX 3060Ti ve RTX 3070 Ti arasında kaldım. Aralarında 3-4 bin TL fiyat farkı var (siteden siteye değişiyor). İleriye dönük bir sistem için (en az 6-7 yıl ekran kartı değiştiremeyeceğim) bu fiyat farkına değecek bir performans etkisi olur mu? Bir diğer emin olamadığım konu ise sıvı soğutma konusu. Sıvı soğutma da pek bilgim olmadığı için bu sisteme "kesin olarak" hangi soğutmayı almalıyım?

hocam 360 mm sıvı soğutma alın ancak o soğutur 5900x i

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…