30.000 TL sistem toplama

Bütçe
30.000

enes93

Femtopat
Arkadaşlar, iyi günler. 30 Bin TL bütçem var. Maalesef bilgisayar toplamak için yeterli bilgi birikimine sahip değilim. Kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var. Cinema 4D, Blender, After Effects, Premiere Pro gibi programları sorun yaşamadan kullanabileceğim, Hızlı render alabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Monitörde bütçeme dahil olması gerekiyor. Mümkünse Ryzen 5950x işlemci ve 32 Gb Ram güzel olur. Görüşleriniz çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim.
Hazır sistem tavsiyelerine de açığım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, iyi günler. 30 bin TL bütçem var. Maalesef bilgisayar toplamak için yeterli bilgi birikimine sahip değilim. Kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var. Cinema 4D, Blender, After Effects, Premiere Pro gibi programları sorun yaşamadan kullanabileceğim, hızlı render alabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Monitörde bütçeme dahil olması gerekiyor. Mümkünse Ryzen 5950X işlemci ve 32 GB RAM güzel olur. Görüşleriniz çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam işlemci olarak Ryzen 9 5950X gerçekten iyi ama herhangi bir yükseltmede Ryzen 9 5900 ile 5950X arasında yaklaşık 2500-3000TL fark çıkıyor bu hala 5950X istiyorsanız ekran kartından kısarız ve ne kadar depolama gerek size ör 1TB SSD değil de 1TB HDD + 250 GB SSD isterseniz bu dediklerinizi yapabiliriz.
Veya da Intel i9 11900'lü bir sistem önerebiliriz ekran karıtnı yüksek tutmak sityorsanız.
Ki bu bütçede ekran kartından da kıssak 5950X işlemcili bir sistem bulmak biraz zor olacaktır işlemci 8500-9000TL bandında :)

Son düzenleme:
Hocam işlemci olarak Ryzen 9 5950X gerçekten iyi ama herhangi bir yükseltmede Ryzen 9 5900 ile 5950X arasında yaklaşık 2500-3000TL fark çıkıyor bu hala 5950X istiyorsanız ekran kartından kısarız ve ne kadar depolama gerek size ör 1TB SSD değil de 1TB HDD + 250 GB SSD isterseniz bu dediklerinizi yapabiliriz.
Veya da Intel i9 11900'lü bir sistem önerebiliriz ekran karıtnı yüksek tutmak sityorsanız.
Ki bu bütçede ekran kartından da kıssak 5950X işlemcili bir sistem bulmak biraz zor olacaktır işlemci 8500-9000TL bandı

Arkadaşlar, iyi günler. 30 Bin TL bütçem var. Maalesef bilgisayar toplamak için yeterli bilgi birikimine sahip değilim. Kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var. Cinema 4D, Blender, After Effects, Premiere Pro gibi programları sorun yaşamadan kullanabileceğim, Hızlı render alabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Monitörde bütçeme dahil olması gerekiyor. Mümkünse Ryzen 5950x işlemci ve 32 Gb Ram güzel olur. Görüşleriniz çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim.
AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu işlemci 5500 lira yanına 3070 ti alsan 12 bin liradan başlıyor toplam bütün senin istediğin gibi 30 bin tl yapar bütün parçalar ama çevre birimleri hariç..

Ki bu bütçede ekran kartından da kıssak 5950X işlemcili bir sistem bulmak biraz zor olacaktır işlemci 8500-9000TL bandında :)
Ahmet bey, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. 1 TB ssd olması ve yazma hızının yüksek olması benim için çok güzel olur. AMD işlemciler render alırken performans olarak daha iyi olduklarını öğrendiğim için istemiştim. Mümkünse Ryzen olursa daha iyi olur 5900x e de razıyım. Sade bir kasayı tercih ederim. Acaba Sinerji Ares Ryzen 5 5600X 16GB 1TB NVMe M.2 SSD RTX3080 [Gaming PC]

şu sisteme 5900x ile 32 Gb Ram ekleyince 27 bin TL civarına geliyor sizce tercih edilir mi?

Ahmet bey, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. 1 TB SSD olması ve yazma hızının yüksek olması benim için çok güzel olur. AMD işlemciler render alırken performans olarak daha iyi olduklarını öğrendiğim için istemiştim. Mümkünse Ryzen olursa daha iyi olur 5900X e de razıyım. Sade bir kasayı tercih ederim. Acaba Sinerji Ares Ryzen 5 5600X 16GB 1TB NVMe M.2 SSD RTX3080 [Gaming PC]

Şu sisteme 5900X ile 32 GB RAM ekleyince 27 bin TL civarına geliyor sizce tercih edilir mi?

RAM'leri G.Skill ve işlemci soğutucusunu NZXT Kraken X53 yaparsanız alabilirsiniz.

B518H97S kodlu Özel Toplama Bilgisayar Aryond A27 V1.1 240 Hz Oyuncu Monitörü | Monster Notebook böyle 20000 TL oluyor ekran kartı fiyatları 2 haftaya yarıya düşecek o zamanı beklersen ekran kartı ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 Ekran Kartı - Gaming.Gen.TR soğutucuyu kendin seç toplam 25000 TL(sogutucu hariç)

24 Temmuz diye bir haber çıktı maşallah fiyatlar hemen yarıya düşecek...
Düşüş elbette olur ama abartılı bir şey beklemeyin.

B518H97S kodlu Özel Toplama Bilgisayar Aryond A27 V1.1 240 Hz Oyuncu Monitörü | Monster Notebook böyle 20000 TL oluyor ekran kartı fiyatları 2 haftaya yarıya düşecek o zamanı beklersen ekran kartı ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 Ekran Kartı - Gaming.Gen.TR soğutucuyu kendin seç toplam 25000 TL(sogutucu hariç)

Monster'in monitörünü almanızı önermem sağlam bir 144Hz IPS panel monitör daha hayırlı olur.
Ahmet bey, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. 1 TB SSD olması ve yazma hızının yüksek olması benim için çok güzel olur. AMD işlemciler render alırken performans olarak daha iyi olduklarını öğrendiğim için istemiştim. Mümkünse Ryzen olursa daha iyi olur 5900X e de razıyım. Sade bir kasayı tercih ederim. Acaba Sinerji Ares Ryzen 5 5600X 16GB 1TB NVMe M.2 SSD RTX3080 [Gaming PC]

Şu sisteme 5900X ile 32 GB RAM ekleyince 27 bin TL civarına geliyor sizce tercih edilir mi?

O sistemi şu şekilde önerebilirim
İşlemci: R9 5950X.
Anakart: Gigabyte X570 GAMING X
RAM: G. Skils 2×16 g 32 GB Ripjaws eğer monitör ile yaklaşık bütçeyi 500,1000 TL aşabilirseniz kesinlikle RAM'i g. Skils Trident Z RGB öneririm.
SSD: Samsung 980 EVO 1TB SSD.
Soğutucu: NZXT Kraken 360mm sıvı soğutucu.
bu şekilde işinizi görebilir sistem

Son düzenleme:
Monster'in monitörünü almanızı önermem sağlam bir 144Hz IPS panel monitör daha hayırlı olur.

O sistemi şu şekilde önerebilirim
İşlemci: R9 5950X.
Anakart: Gigabyte X570 GAMING X
RAM: G. Skils 2×16 g 32 GB Ripjaws eğer monitör ile yaklaşık bütçeyi 500,1000 TL aşabilirseniz kesinlikle RAM'i g. Skils Trident Z RGB öneririm.
SSD: Samsung 980 EVO 1TB SSD.
Soğutucu: NZXT Kraken 360mm sıvı soğutucu.
bu şekilde işinizi görebilir sistem
Ahmet bey peki 3070 ekran kartı üzerinden sizce daha iyi bir sistem çıkma ihtimali var mı Sinerji Gaia Ryzen 5 5600X 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3070 buradan bir seçim yapmış olsaydınız ?

Ahmet bey peki 3070 ekran kartı üzerinden sizce daha iyi bir sistem çıkma ihtimali var mı Sinerji Gaia Ryzen 5 5600X 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3070 buradan bir seçim yapmış olsaydınız?

Hocam şimdi şu şekilde açıklayayım ben durumu size 3080'li sistem şü şekilde olur siz seçin karar verin bende yardımcı olayım
1. 3080'li sistem.
İşlemci AMD Ryzen 9 5900X.
Anakart Gigabyte Aorus X570 modeli gayet ileriye dönükte güçlü bir kart sizin içinde gayet yeterli.
RAM'leri g skils Ripjaws RGB takıntınız yoksa gayet kaliteli RAM'ler pek söze gerek yok sadece monitörler bütçeniz yeterse hem RGB olan modeli hem de 4000MHz olan modelini alabilirsiniz anakartınız Max hızında kullanabilirsiniz anakart
Ekran kartı Gigabyte'nin gayet soğutma konusunda başarılı iyi bir kartı
SSD'yi Samsung'un 1 TB olan modelini seçtik tabiri caiz ise ömürlük diyebiliriz kasa zaten Premium diye geçer konuşmaya pek gerek yok.
NZXT'nin 360mm sıvı soğutması da gayet başarılıdır.
Bu sistemin fiyatı bu haliyle yaklaşık 28 900TL civarı yapıyor size günlük işlerde (3D vb... ) Platformlarda yetecek hatta oyun oynarsanız oyun içinde yetecek 1500TL bandında IPS panel 144Hz bir monitör ayarlarız bu şekilde yaklaşık 450TL civarı aşıyor bütçenizi

2.nci sisteme gelecek olursak.
Burada da işlemci olarak Ryzen 9 5950X e geçebiliyoruz
Ama lakin 5950X çok ısınan bir işlemci olduğu için yük altında ASUS Prime X570'in soğutma blokları pek güçlü değil ASUS TUF Gaming X 570 Pro öneririm soğutma açısından da 5950X i ama biraz pahalı
RAM'ler i zaten aynı seçeceğiz.
Ekran kartımız 2 fanlı soğutma bloğu her ne kadar iyi olsa da yük altında ciddi derecelere çıkabilir 3070 Ti gibi bir kartı 2 fanlı yapmak biraz komik olmuş 3060ı bile yük altında iyi bir şekilde soğutamazken 3070 Ti'ı düşünemiyorum :)
SSD aynı Samsung 1 TB kullanacağız
Kasa konusuna gelecek olursak Premium bir kasa değil ve bu kasaya bir iki yerde 360mm soğutma tam oturmayabiliyormuş diyenleri gördüm emin değilim bilmiyorum düşünürseniz detaylı araştırırız bir konu açıp 3070 için önerilen 650W ama işlemci genelde biraz düşük olur o yüzden ben PSU konusunda işlemciden dolayı 750W 80+Gold olan ASUS ROG STRIX PSU sunu uygun gördüm ömürlük bir PSU diyebiliriz ona da
İşlemci soğutucunu da ASUS ROG STRIX 360mm olan modeli seçtik kalitelidir anakartı işlemciden dolayı biraz yükseltince sistem fiyatı bütçenize geliyor yaklaşık 29.900 civarı tabii isterseniz anakartı giriş seviyesi X570 le değişebilirsiniz ama ne yalan söyleyeyim bu işlemci için pek iyi olmaz çok güçlü yani mecburen ısınacak
Aklınıza takılan herhangi. Bir soru olursa sorabilirsiniz sistemi alya karar verirseniz de bana da söylerseniz mutlu olurum :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı