30.000 TL sistem toplama

Rustem5355

Hectopat
Oncelikle die hard horde WoW oyuncusuyum. Iyi bir bilgisayarim vardi, babamin bir tanidigina goturduk icinden parcalarini caldi falan. Neyse kisa donemdir dandik bir bilgisayarda oynuyorum. Bunu degistirmek istoyorum ve genelde WoW turu oynayacağım. Guzel ultrada oynamak istiyorum bunun icin bana bu fiyat araliginda fikir verirseniz sevinirim. Mouse klavye monitor dahil. 3 monitorlu setup falan her seyi ortaya koyup kendinize alicakmisiniz gibi yardim ederseniz sevinirim. Ayni zamanda internetten arastiriyorum SLI falan kimisi cok artisini gormezsin diyor. Kimisi Ryzen diyor falan. AMD mi Intel mi? Kisaca bana yardimci olun. Mouse'dan klavyesine kadar bir MMO oyuncusuna. HDD çok gerek yok, SSD 1TB yeter ekran karti 1080 Ti dusunuyorum ama 4K iyi mi olur bilemedim. Evde 85 inch Sony Bravia var 4K ama begenemedim. Belki de cok buyuk olmasindandir. Ne olur kisa zamanda yardimci olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_20170905-015352[1].png
Fiyat abartılı gerek yok. Bu sistemi ve klavye olarak Cooler Master MasterKeys Pro L ve mouse olarak SteelSeries Rival 310 öneririm. Monitör 144hz 1ms IPS panel bi monitör alınabilir.

Son düzenleme:
30.000 tl civarına güzel bir sistem toplanır. Bir önceki arkadaşın sistemini tavsiye etmiyorum. Arkadaş olabilecek uyduruk bir anakart ve kasa tavsiye etmiş.

Ben kendi aklımdakini paylaşayım. İşlemci ve Anakart için şuan bir şey diyemiyorum. 3 adet monitör istiyorsunuz sanırım 27 inc güzel bir monitör ortalama 3.500 tl olsa 10.500 tl monitör için ödemeniz gerekir. Bunun haricinde ben 500 gb ssd seçtim siz bu m2 ssd'yi 1 tb olarak değiştirebilirsiniz.

Benim almayı düşündüğüm sistemi inceleyin. Bu kadar büyük parayı sakın AMD Ryzen'e vermeyin. AMD'nin çok büyük bir pr çalışması var ilerde çok üzülürsünüz. Bizim önümüzdeki ay 8. nesil İntel İ7 işlemciler piyasaya çıkıyor.

İşlemci - 8. Nesil İ7 - Piyasaya Çıkmadı
Anakart - Piyasaya Çıkmadı

İşlemci Soğutucu 650 tl - Amazon.de
NZXT RL-KRX42 – 02 bilgisayar fanı, Siyah 240mm
EkranKart 3.899 tl - Maksimum 3.500 tl verebilirim.
ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
Güç Kaynağı 1100 tl - Amazon.de
Corsair H1200i
SSD 1.092 tl .
Samsung 960 EVO 500GB 3200MB-1800MB/s NVMe M.2 SSD MZ-V6E500BW
RAM - 32 GB 1.690 tl
G.Skill Trident Z RGB LED 16GB (4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram F4-3200C16D-16GTZR
KASA 760 tl - Amazon.de - Farklı bir kasa olabilir
Corsair 570x RGB

Oyun için böyle bir fiyata hiç gerek yok. Tahminen bu sistem de hayali sistem. GTX 1080Ti ve Ryzen 7 1800X bazlı bir sistem kurarsanız size gayet yeticektir 4K 60 FPS için.

uyduruk bir anakart ve kasa tavsiye etmiş.
Kasa da anakart da gayet kaliteli. Boşa para dökmesin ortalığa diye uğraşıyoruz

Bir bilgisayara 30000TL vermenin hiçbir mantığı yok. İstediğin kadar para harca bu aldığın parçaların bir ömrü var. 10 sene önce 1000 Dolara satılan işlemci şu an 25 dolara satılıyor. SLI da ekran kartının performansı 2 katına çıkmıyor. Oyun için alınacaksa en fazla 10000TL verilir bütün parçalar dahil. Daha üstüne gerek yok. Artan paraya daha güzel şeyler alınabilir, yurtdışına gezi yapılabilir Interrail'le yaklaşık 3-4 aylık gezi parası çıkar o paradan. Hatta zor da olsa kendine iş bile kurabilirsin veya mining yapabilirsin. Tavsiyem bu yönde ama yine de 30000TL vereceğim diyorsan toplayabiliriz.

Son düzenleme:
Kasa da anakart da gayet kaliteli. Boşa para dökmesin ortalığa diye uğraşıyoruz.

Bir bilgisayara 30000TL vermenin hiçbir mantığı yok. İstediğin kadar para harca bu aldığın parçaların bir ömrü var. 10 sene önce 1000 Dolara satılan işlemci şu an 25 dolara satılıyor. SLI da ekran kartının performansı 2 katına çıkmıyor. Oyun için alınacaksa en fazla 10000TL verilir bütün parçalar dahil. Daha üstüne gerek yok. Artan paraya daha güzel şeyler alınabilir, yurtdışına gezi yapılabilir Interrail'le yaklaşık 3-4 aylık gezi parası çıkar o paradan. Hatta zor da olsa kendine iş bile kurabilirsin veya mining yapabilirsin. Tavsiyem bu yönde ama yine de 30000TL vereceğim diyorsan toplayabiliriz.

Benım verdiğim parçalar ortalama değeri 10-11 bin tl civarında ve sli kullanılmıyor. Benım verdiğim parçalardan biraz kesinti yapılabilir mesela 32 gb rgb ram yerine 32 gb rgb olmayan ram kullanılırsa 300 tl gibi bir düşüş yaşanır.

Araştırmalarım sonucu 10-11 bin tl civarına toplanabilecek en uygun parçalar attıklarım.

Benım verdiğim parçalar ortalama değeri 10-11 bin tl civarında ve sli kullanılmıyor. Benım verdiğim parçalardan biraz kesinti yapılabilir mesela 32 gb rgb ram yerine 32 gb rgb olmayan ram kullanılırsa 300 tl gibi bir düşüş yaşanır.

Araştırmalarım sonucu 10-11 bin tl civarına toplanabilecek en uygun parçalar attıklarım.
Fiyat toplamına bakmadım kusura bakmayın :utandım:
Ama yine de önerilen anakart ve kasa uyduruk ürünler değil. :penguen:

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı