30.000 TL'ye akraba için sistem toplama

Bütçe
30.000

Erdem k

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop = Asus Tuf Gaming A15 / R7 7735hs / RTX4060Mobile
PC = AMD Ryzen™5 5600X / MSI A520M-A PRO / MSI RTX 4060 8GB OC / Crucial 1TB P3 Plus / LG 27" ULTRAGEAR
Başlıkta belirttiğim gibi bu bütçeye bilgisayar topluyorum. Sizin bilgileriniz ve yardımınızla güzel bir şey toplayalım. Akrabam için sistem topluyorum her şey içinde 25-30k bütçe.
Öncelikle şöyle bir şey düşündüm; APU sistem dizip sonra ekran kartını 2.el almak (ekran kartı 2.planda tutuyorum 2.el çok güzel kartlar var 10-14K fiyata)
Ya da hazır sistem alıp onun içindeki ekran kartını ilerleyen dönemlerde satıp daha iyisini alabilirim.

APU sistem linki Nova APU | AMD Ryzen 5 5600G Tray | 16 GB DDR4 | 512 GB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com

Monitör+klavye+mouse+hoparlör bunlara hiç bakmadım, siz benden daha biliyorsunuz sizin tavsiye ettiklerinize göre seçerim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Majesty Bronz | AMD Ryzen 5 5500 | 16 GB DDR4 | Powercolor RX 7600 8 GB | 512 GB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com bu sistemi buldum alınır mı?

Son düzenleme:
Öncelikle yeni sistemin şimdiden hayırlı olsun. Forumlarda geziyorum ancak giriş yapmak ve yorum yapmak üşendirici, tekrar yanıtlamam biraz şans o yüzden anlayışlı olursunuz umarım.

Uzatmadan konuya girecek olursak ben AM4 kullanıcısı olarak 2025 yılında toplanan sistemlerin artık AM5 olması taraftarıyım. Eğer başarabiliyorsanız Ryzen5 7500F'li bir sistem toplayınız.

Sistem olarak incehesap sistemi atmışsınız eğer öyleyse ben Gaming Gecesi'ni (Her Cuma akşamı saat 22.00) beklemenizi tavsiye ederim. Sistemi daha uygun bir fiyata veyahut daha farklı bileşenleri indirimli fiyata getirebilirsiniz, her hafta hazır sistemler gözüme çarpıyor zahmetten kurtulursunuz. Ayrıca G ve GE serilerinden harici ekran kartı alınacaksa kesinlikle uzak durulmalı.

Bunları direk alın gibisinden değil ancak fikir vermesi ve en uygun kampanyanın gözlenmesi şartıyla linkler ekleyeceğim. Mesela önereceğim ram tek modül ve tuzlu ancak AM5 sistemlerde CL değeri gözetilmeli, bütçe imkanı olunca dual yapılmalı.

Yeterli olduğunu düşündüğüm PSU 650 Watt 80+ bilindik bir marka. İşlemci stok soğutucu barındırmıyorsa ortalama bir kule tipi soğutucu yeterli olur fazlası için 240MM bir sıvı soğutucu alınabilir.

Anakart B650 olmalı.
İşlemci AM5 olmalı.
Ram CL değeri düşük olmalı.
Kasa Kasa emek istiyor, senin eklediğin linkten kopyaladım.
Hafıza 1 Tb olmalı günümüzde işletim sistemi için SATA değil M2 olmalı.

Diğer bileşenler kalan bütçeye göre seçilmeli. Şimdiden bol şans diliyorum kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı